10 mart. 2017 | 11:24

ShyBot este robotul antisocial care se ascunde de oameni [VIDEO]

ACTUALITATE
ShyBot este robotul antisocial care se ascunde de oameni [VIDEO]

ShyBot este un robot unic, pentru că scopul său este să se țină cât mai departe de oameni, în loc să fie un ajutor pentru aceștia.

ShyBot are o misiune diferită de cea a altor roboți despre care citim zilnic: acesta trebuie să se ferească de oameni cât mai mult cu putință.

ShyBot a fost creat de artista italiană Norma Jeane și de o echipă de ingineri de la Codame, pentru expoziția DesertX. Jeane spune că robotul este bazat ”pe un algoritm creat special să evadeze din perspectiva umană”.

Astfel, între 27 februarie și 4 martie, robotul cu șase roți s-a ascuns cât de bine a putut, mergând prin valea Coachella și depunând eforturi active pentru a se ascunde de toată lumea. ShyBot a reușit să fie atât de antisocial, încât a început să evite și dronele care îi filmau drumul, dacă acestea se apropiau prea mult, scrie engadget.com.

Pe măsură ce robotul autonom, care folosea energie solară pentru propulsie, a traversat deșertul californian, a fost urmărit în timp real folosind un GPS instalat. Astfel, dacă sunteți curioși de drumul pe care l-a parcurs robotul de-a lungul ”plimbării”, puteți intra pe această pagină.

Cu toate că ShyBot s-a străduit cât mai mult cu putință să nu fie văzut de oameni, acesta a avut instalată o cameră de vedere care transmitea perspectiva sa către galeria de artă The Lab, din San Francisco, unde robotul a avut o expoziție dedicată.

Dacă v-ați temut până acum că roboții se vor revolta împotriva oamenilor, avem totuși o rază de speranță venită din partea lui ShyBot, care n-ar face altceva decât să se țină cât mai departe de noi.