Seagate vrea să aducă pe piață HDD-uri de până la 20 TB

Seagate vrea să aducă pe piață HDD-uri de până la 20 TB

Seagate are planuri mari pentru industria HDD-urilor, având în vedere cele mai recente anunțuri făcute cu privire la aceasta.

Compania a ținut recent o conferință de presă, în cadrul căreia și-a prezentat planurile pe termen scurt, iar aceștia sunt destul de determinați să îmbunătățească masiv capacitatea de stocare a HDD-urilor disponibile pe piață.

Momentan, Seagate a reușit să ajungă până la capacitatea de 10 TB pentru hard disk-uri, dar aceștia vor să dubleze cantitatea oferită în doar trei ani. Va exista și o etapă intermediară până atunci, astfel că hard disk-urile cu capacitate de 16 TB ar trebui să fie disponibile până la jumătatea lui 2018, urmând ca 2020 să fie anul în care hard disk-urile să ajungă la capacitatea de 20 TB de spațiu.

Seagate, după spusele CEO-ului Steve Luczo, trece printr-o tranziție majoră în ceea ce privește piețele pe care se află și are de gând să lucreze la ni produse prin care să capitalizeze interesele schimbătoare ale pieței de soluții de stocare.

Seagate are de gând, cel mai probabil, să ajungă la clienți cum ar fi cei din industria supravegherii video, unde soluțiile de tip SSD, de capacitate mai mică, nu sunt ceea ce ar căuta potențialii clienți. Cu toate acestea, o astfel de soluție poate fi realistă doar dacă se păstrează o diferență reală între HDD-uri și SSD-uri.

Posibilitatea unui SSD cu o capacitate de 60 de terabytes, anunțat în trecut tot de Seagate, este una reală, iar în viitor ar putea să fie piatra de mormânt a HDD-urilor clasice. Totuși, în viitorul apropiat nu vom vedea așa ceva pe piață, mai ales pentru că sunt puține companii care și-ar permite să investească în dezvoltarea unui asemenea produs. În cel mai bun caz, Seagate a vrut să arate care este trendul viitorului cu privire la tehnologia de stocare solid state, nu să lanseze o nouă divizie care să lucreze la asta, scrie extremetech.com.

Citește și: