01 aug. 2017 | 20:00

Succesorul Second Life poate fi testat gratuit, chiar și în realitate virtuală

Gaming
Succesorul Second Life poate fi testat gratuit, chiar și în realitate virtuală

Second Life a făcut făcut valuri semnificative în urmă cu mai bine de un deceniu, iar Sansar aduce acea experiență în secolul 21 cu suport pentru VR.

Linden Lab a creat în urmă cu 14 ani o experiență socială online care părea să nu fie un joc, ci mai degrabă era un simulator de viață. Intitulat Second Life, respectivul titlu a servit ca inspirație pentru mai multe jocuri al căror scop implica un volum semnificativ de explorare.

După atât timp, Linden Lab a încercat să adapteze rețeta clasică pentru nevoile actuale ale gamerilor. Astfel a rezultat Sansar, o experiență online ce poate fi experimentată în VR pe Oculus Rift sau HTC Vive, dar se pretează la fel de bine pentru posesorii de PC-uri obișnuite, fără kituri de realitate virtuală.

Având în vedere amploarea proiectului, în prima fază a fost disponibilă o versiune creator preview pentru un public restrâns. A urmat varianta creator beta ce poate fi experimentată de către oricine. În această fază a proiectului, dezvoltatorii speră să aducă in-game un număr important de creatori de obiecte 3D și experiențe virtuale. Aceștia își vor putea vinde obiectele create și, pe lângă faptul că vor putea genera un profit frumușel, vor facilita dezvoltarea universului din Sansar.

Practic, aceasta este cea mai importantă fază din dezvoltarea Sansar și în funcție de succesul ei, va ajuta dezvoltatorii să înțeleagă dacă au sau nu parte de un succes. Chiar și dacă nu te pricepi însă la realizarea unor creații 3D, Sansar merită experimentat. Există deja câteva sute de locuri de explorat, inclusiv muzee, cinematografe și temple. În funcție de ceea ce te interesează, poți găsi mici joculețe sau povești in-game.

Partea cea mai bună este că nu te costă nimic să încerci Sansar. Trebuie doar să-ți faci un cont gratuit la această adresă și să te asiguri că ai un PC cu această configurație minimă: Intel Core i5-4590 sau echivalent, 8GB RAM și NVIDIA GTX 970 sau echivalent. O conexiune la internet stabilă de 10Mbps este recomandată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele