05 apr. 2017 | 16:41

Samsung Galaxy S8 are cel mai impresionant ecran de smartphone

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S8 are cel mai impresionant ecran de smartphone

Samsung Galaxy S8 vine cu un ecran foarte diferit de celelalte produse din seria Galaxy S, iar asta se vede în diverse aspecte.

Samsung Galaxy S8 vine cu un ecran care se desfășoară pe aproape întreaga suprafață a telefonului, având margini foarte mici în părțile de sus și de jos, dar și margini curbate, care elimină bezelurile laterale. Cu toate acestea, nu doar aspectul, ci și calitatea execuției sunt ireproșabile.

Experții de la DisplayMate au oferit ecranului de pe S8 cea mai mare notă pe care au dat-o vreunui display până acum. În raportul acestora, ecranul este apreciat ca fiind cel mai inovator și cel mai performant testat până acum în laborator, iar experții au lăudat în special acuratețea culorilor și spectrul larg de nuanțe disponibile.

Analizele arată că display-ul de pe Samsung Galaxy S8 poate reproduce 113% din gama de culori DCI-P3 și 142% din gama sRGB/ Rec.709. Acesta vine la pachet cu certificarea Mobile HDR Premium și este mai performant decât ecranul de pe S7 la aproape toate capitolele. Acesta se remarcă îndeosebi când vine vorba de vizualizat conținut 4K UHD, dar și când este folosit în condiții de luminozitate ambientală ridicată, scrie digitaltrends.com.

DisplayMate notează și că tehnica de randare sub-pixel folosită pentru panoul de 2960 x 1440 pixeli creează imagini mult mai clare. Această tehnică tratează fiecare componentă a unui pixel (culorile roșu, verde și albastru) ca independentă, astfel că imaginile par să aibă o rezoluție chiar și triplă față de realitate.

S8 a stabilit o serie de recorduri în testele de la DisplayMate, ajungând la un maximum de luminozitate de 1020 nits, fiind cu 17% mai luminos decât ecranul lui S7. Telefonul este lăudat pentru senzorii ambientali duali, care analizează nu doar lumina de deasupra, ci și de dedesubtul device-ului, astfel încât să ajusteze luminozitatea ecranului cât mai bine.