Robotul care te ajută să ridici până la o jumătate de tonă

Domeniul exoscheletelor este încă unul exotic, dar vedem din ce în ce mai des roboți care ne pot ajuta să ne depășim cu mult propriile puteri.

O echipă de cercetători de la Sarcos Robotics au creat Guardian GT, un echipament cu brațe robotice, lungi de 2 metri, care pot ridica împreună aproape o jumătate de tonă, transformându-l pe posesor într-un adevărat supererou.

Brațele robotice pot ridica până la 230 kg fiecare, dar în timpul folosirii, utilizatorul simte că ridică doar 2 kilograme. Cele două brațe sunt create astfel încât să se comporte cât mai natural, astfel că utilizatorii le pot manevra cu ușurință.

Sarcos Robotics vrea ca astfel de brațe robotice să fie folosite pentru a goli coșuri de gunoi, pentru a muta țevi de metal, dar și pentru a îndeplini alte sarcini care implică greutăți mari. Exoscheletul este propulsat de un motor diesel, brațele fiind capabile să se miște cu o viteză de 6 km/h timp de 7 ore.

Guardian GT poate fi folosit nu doar în scopuri industriale și comerciale, așa cum sunt cele amintite anterior. Acesta poate fi controlat de la distanță pentru a inspecta și oferi mentenanță reactoarelor nucleare, dar poate fi folosit și în cazul de răspuns de urgență la dezastre naturale. Echipamentul poate fi folosit pentru a ridica adăposturi temporare și pentru a repara echipamente, dar poate fi util și pentru a ridica moloz și alte materiale, în activități de salvare a supraviețuitorilor.

Dacă protezele din trecut nu erau extrem de utile pentru posesori, exoscheletele din prezent devin din ce în ce mai puternice, putând spori chiar și de zeci de ori forța celui care poartă așa ceva. Prezentul e promițător, rămâne să vedem ce ne rezervă și viitorul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: futurism.com
Etichete: