Programul Rabla: Câte mașini electrice au fost cumpărate cu tichetele bonus

Programul Rabla: Câte mașini electrice au fost cumpărate cu tichetele bonus

Programul Rabla a debutat în forță în acest an, iar o parte din românii interesați de program au decis să cumpere mașini electrice cu bonusul de la stat.

Programul Rabla, atât în varianta Clasic cât și în cea Plus, a debutat în urmă cu șase zile, iar succesul este unul destul de mare. Astfel, la nici o săptămână de la începerea programului, peste 10.000 de bonusuri au fost deja acordate pentru Rabla Clasic.

Peste 1.600 de tichete au fost rezervate zilnic, iar în cele șase zile de la inaugurare, Programul Rabla a epuizat deja 40% din fondul total disponibil pentru acest an. S-ar putea ca asta să nu fie o problemă foarte mare, deoarece Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, susține că ”putem lua în considerare o suplimentare a bugetului Rabla Clasic”, scrie mediafax.ro.

Programul Rabla Plus: Câte mașini electrice au fost cumpărate

Când vine vorba de mașini electrice, lucrurile sunt încă la început la noi în țară, însă nu suntem singurii în această situație. Cu toate acestea, decizia statului de a sprijini cetățenii care vor să-și cumpere un astfel de automobil nu trece neobservată.

Astfel, lucrurile stau deja mult mai bine decât în 2016 pentru piața mașinilor electrice. Dacă în 2016, doar 39 de tichete de acest fel au fost folosite pentru achiziționarea de mașini electrice, anul acesta există deja 69 de rezervări, iar numărul ar putea crește.

Programul Rabla 2017 a început încă de pe 18 mai, iar românii interesați de cumpărarea unei noi mașini cu ajutorul acestor tichete au posibilitatea de a primi bonusuri semnificative, de până la 51.000 de lei. Cele mai mari bonusuri se acordă pentru cei care vor să își cumpere mașini electrice.

O altă veste bună a programului este că au dispărut și cozile de la centrele REMAT, datorită schimbării legislației, birocrația mutându-se la dealerii auto.