Ce i-a răspuns un polițist unei fetițe care i-a cerut ajutor la teme pe Facebook
Rețelele de socializare sunt create pentru a ne face prieteni, a discuta probleme, a cere ajutor sau, pur și simplu, pentru distracție. Dar cum e când ceri ajutorul poliției pe Facebook atunci când nu știi să îți faci temele?
Polițiștii americani se confruntă cu multe probleme zi de zi, dar în momentul în care primesc un mesaj de la un copil de 10 ani, legat de o problemă la matematică… oare ce fac?
Locotenentul BJ Gruber actualiza pagina de Facebook a departamentului său de poliție din Marion, Ohio, când a primit un mesaj de la o fetiță pe nume Lena Draper, elevă în clasa a cincea. “Am probleme cu tema, mă poți ajuta?”, spunea mesajul fetiței.
Locotenentul nu a rămas indiferent și a făcut ceea ce știe el mai bine, adică a întins o mână de ajutor.
“Publicam lucruri (n.red – pe Facebook) și mă pregăteam pentru ziua care urma, când ea a venit la mine cu o ecuație matematică. Primul meu gând a fost: <<Omule, acesta nu este subiectul meu favorit, sunt mai mult cu istoria>>”, a spus Gruber, citat de digitaltrends.com.
Prima problemă de matematică a fetiței suna așa: (8+29) x 15. Conștient că matematica din școala elementară nu l-a părăsit încă, polițistul a răspuns: “rezolvă prima dată ecuația din paranteză, deci, în esență, ar fi 27 x 15”.
A doua întrebare a și apărut: (90 + 27) + (29 + 15) x 2. “Calculează prima paranteză și apoi adună rezultatul cu răspunsul de la a doua paranteză, iar apoi înmulțește rezultatul cu doi”, i-a răspuns polițistul fetei.
Gruberm a făcut parte și din echipa antidrog a SWAT, dar a recunoscut că, în cei 23 de ani ai săi de carieră, a uitat ce l-au învățat profesorii săi din școala elementară.
Dacă și-ar fi amintit, polițistul i-ar fi răspuns Lenei astfel: să adune numerele din a doua paranteză, să înmulțească răspunsul cu doi, iar, în final, să adauge rezultatul la suma numerelor din prima paranteză.
Mama Lenei a declarat că este recunoscătoare polițistului, deoarece i-a ajutat fata. “Nu am crezut-o și i-am cerut să îmi arate o captură de ecran”, a spus mama.
Ajutorul pe care polițistul l-a oferit pe rețeaua de socializare este doar unul dintre multe alte inițiative pe care Departamentul de Poliție din Marion le desfășoară pentru a asigura o relație bună cu cetățenii. Inițiativa a atras atenția oficialilor guvernamentali și chiar a condus la o invitație la Casa Albă, care a avut loc anul trecut. Se pare că ajutorul pe care poliția îl oferă copiilor în rezolvarea temelor este un mod bun de a întări imaginea instituției.