25 apr. 2017 | 09:30

Paste fără copy: Google testează o tehnologie inteligentă intitulată Copyless Paste

ACTUALITATE
Paste fără copy: Google testează o tehnologie inteligentă intitulată Copyless Paste

Procesul de selectare și copiere al unui text pe mobile nu este la fel de eficient precum pe desktop, iar Google vrea să renunțe la el prin Copyless Paste.

Google face numeroase experimente prin introducerea de funcții temporare în aplicațiile și serviciile sale online. Multe dintre ele nu ajung să fie testate de toată lumea, dar chiar și în acest condiții, tot avem parte de actualizări constante. Copyless Paste pare să fie una dintre aceste actualizării ce va fi implementată în curând la scară largă.

În luna martie a acestui an au apărut primele detalii despre un nou concept de interacțiune cu informațiile din online pentru Android. Aparent, era vorba de un sistem de inteligență artificială prin intermediul căruia nu mai trebuia să copiați prea des un text pe mobile. Sistemul recunoștea automat informațiile utile dintr-o pagină web, iar acestea erau automat lipite unde era cazul în funcție de succesiunea de tab-uri deschise în browser sau aplicații rulate standalone.

În principiu, ideea pare destul de complexă, dar în final, ar trebui să vă facă viața mai ușoară. Depinde doar de modul în care va fi implementată de Google și de eficiența gigantului din Mountain View de a o actualiza la intervale regulate de timp.

,,Dacă te-ai uitat la pagina web a unui restaurant și ai deschis imediat Google Maps, tastatura îți va oferi numele restaurantului ca sugestie la completarea câmpului de căutare.” Conform celor de la VentureBeat, acesta este unul dintre exemplele în care funcția Copyless Paste va putea fi folosită.

Din motive de securitate, Copyless Paste nu va funcționa în situația în care utilizați tab-uri incognito în Chrome pentru Android. În altă ordine de idei, funcția pare să fie disponibilă deja în versiunea Chrome Canary pentru Android. Singura mențiune este că trebuie întâi să o activați din meniul chrome://flags tastat în bara de adresă. Rămâne să vedem când va fi disponibilă și celor care nu sunt dispuși să folosească browsere web în format beta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele