OnePlus ”a furat” la benchmark-uri în ultimii ani

OnePlus ”a furat” la benchmark-uri în ultimii ani

Nu este nici pe departe prima oară când o companie trage la cântar pentru a ieși mai bine în teste, dar nimeni nu se aștepta la asta din partea OnePlus.

Rezultatele la benchmark-uri pot fi falsificate. Acest lucru a fost posibil din totdeauna. În urmă cu aproape un deceniu, cei de la Intel, NVIDIA și ATI adoptau astfel de practici îndoielnice. Acum a sosit momentul ca producătorii de telefoane să facă gesturi similare în speranța impresionării celor care iau o decizie de achiziție pornind de la teste. În contextul în care tot mai multe terminale de top sunt construite în jurul aceluiași procesor de mobil, este previzibil faptul că fiecare companie încearcă să iasă în față prin mici diferențe de performanță obținute mai mult sau mai puțin corect.

De această dată, este vorba de OnePlus. Conform descoperirilor publicate pe XDA, situația este una destul de gravă, mai ales că nu se aplică doar la unul sau două telefoane, ci într-o manieră sistematică. În urmă cu câțiva ani, cei de la Samsung au fost prinși cu mâna în sac într-o situație similară. La momentul respectiv, încrederea în benchmark-uri a scăzut într-un ritm alarmant și mai multe publicații au încetat să le folosească în procesul de review.

,,OnePlus își făcea procesorul mai agresiv, reflectându-se în viteze de tact umflate artificial în Geekbench pentru obținerea unor scoruri care nu puteau fi repetate cu o versiune redenumită [a aceluiași program].” Întregul truc gravita în jurul denumirii programului, iar Geekbench funcționa ca un declanșator pentru overclocking.

Într-o declarație oficială, cei de la OnePlus au admis că au greșit și au promis că vor remedia situația printr-o actualizare. ,,Pentru a oferi utilizatorilor o experiență mai bună de utilizare în aplicații și jocuri pretențioase, mai ales cele cu cerințe grafice mari, am implementat anumite mecanisme în comunitate și în versiunile recente de Nougat pentru a forța procesorul să ruleze mai agresiv. Respectiva funcție pentru benchmark-uri nu va fi prezentă în versiunile viitoare de OxygenOS pentru OnePlus 3 și OnePlus 3T.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: