O nouă conspirație ne amenință că Pământul va fi lovit de un asteroid foarte curând

O nouă conspirație ne amenință că Pământul va fi lovit de un asteroid foarte curând

N-a trecut prea mult timp de la ultimul anunț cu privire la impactul cu un asteroid, că apare următorul, așa cum relatează și stiridinlume.ro,

Obiectul, denumit 2016 WF9, a fost descoperit anul trecut și în curând va trece pe lângă planeta noastră. Acesta este undeva la linia de demarcație dintre un asteroid și o cometă, nefiind încă foarte clar ce este, mai exact.

Dr. Dyomin Damir Zakharovich, un astronom autointitulat, susține că obiectul se îndreaptă, de fapt, direct către Pământ. Obiectul se pare că a părăsit ”sistemul Nibiru” în octombrie, atunci când misterioasa planetă a început să se rotească contrar acelor de ceasornic, în jurul Soarelui, sau cel puțin asta susține ”astronomul”.

NASA îl contrazice, însă, pe autointitulatul savant, afirmând că asteroidul va trece la aproximativ 51 de milioane de kilometri de planeta noastră, în data de 25 februarie. Agenția spațială susține că traiectoria acestui asteroid este foarte bine cunoscută și că acesta nu reprezintă niciun pericol pentru planetă, scrie business2community.com.

2016 WF9 are între 0,5 km și 1 km în diametru, iar problema de definiție a acestuia se datorează următorului fapt: corpul are trăsături de comentă din punct de vedere al reflectivității și orbitei, dar nu are praful și gazele ce definesc o cometă, putând fi considerat și un asteroid.

Datele pe care Dr. Zahkarovich susține că le are le dispoziție contrazic informațiile venite de la NASA, acesta susținând că proveniența acestui obiect este legată de Nibiru. Pe de altă parte, agenția americană a afirmat, încă o dată, că ”Nibiru și alte povești despre planete misterioase sunt doar niște farse”, accentuând faptul că această planetă nu există.

Citește și: