O companie implantează microcipuri în proprii angajați

O companie implantează microcipuri în proprii angajați

Viitorul cyborgilor se apropie cu pași mici, dar repezi, iar o companie folosește deja microcipuri implantate în angajații săi.

Scenariile futuriste cu implanturi de microcipuri sub piele au devenit o realitate de ceva timp, iar acum aplicațiile reale ale acestor așa-zise SF-uri încep să își facă simțită prezența în viața de zi cu zi.

Asta se întâmplă deja în Suedia, unde o companie implantează microcipuri în angajații săi, iar acestea sunt extrem de populare printre persoanele care lucrează acolo.

Epicenter este un spațiu de lucru din Stockholm, unde atât angajați, cât și alte persoane care ajung acolo caută să-și implanteze un astfel de microcip. Un astfel de implant nu este obligatoriu pentru persoanele de acolo, dar este suficient de popular încât să fie deja folosit de mai bine de 150 de angajați. Microcipul nu este mai mare decât un bob de orez și are o serie de aplicații practice.

Cofondatorul și CEO-ul Epicenter, Patrick Mesterton, spune că un astfel de microcip este ideal deoarece simplifică multe lucruri din rutina zilnică. Spre exemplu, cu ajutorul microcipului instalat sub piele, angajații pot deschide uși, așa cum ar face cu o cheie sau cu un card de acces, scrie thenextweb.com. De asemenea, pot să folosească imprimantele din incinta spațiului de lucru și pot chiar să folosească implantul pe post de card de credit, astfel încât să-și cumpere diverse de la cantină.

Astfel, implantul devine o soluție extrem de versatilă care ne rezolvă una dintre cele mai spinoase probleme cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi: avem de cărat prea multe lucruri după noi și riscăm întotdeauna să pierdem sau să uităm ceva.

Alte opțiuni, precum folosirea tehnologiei NFC de la telefoane, ar putea fi folosite, dar se pare că Epicenter vrea să pășească în viitor mai devreme decât ale companii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: