NukeBot e noul virus care-ți fură banii din cont, dacă nu ești atent

NukeBot e noul virus care-ți fură banii din cont, dacă nu ești atent

Din ce în ce mai multe pericole de tip malware ne pun în pericol siguranța online, iar NukeBot este cel mai nou dintre acestea.

Odată cu dezvoltarea internetului au apărut și tot mai multe metode prin care datele tale personale pot fi puse în pericol, iar în ultima vreme, virușii de tip malware și ransomware s-au înmulțit. Pagubele pe care le produc sunt și destul de mari atât persoanelor fizice, cât și companiilor. WannaCry și GoldenEye sunt doar două dintre amenințările de care am trecut recent, dar e foarte posibil ca acesta să fie abia începutul.

Cei de la Kaspersky Lab au identificat un nou malware care are un potențial destul de mare de a face probleme. Te poate lăsa fără datele de identificare pe care le folosești pentru a-ți accesa serviciile de online banking. NukeBot este o variantă nouă a unor viruși ceva mai vechi, iar cel de acum încă este funcțional.

Mai multe variante ale virusului au început deja să fie distribuite pe diverse forumuri de hacking, iar aproximativ 5% din acestea sunt complet funcționale și reprezintă o amenințare reală. Codul malware este injectat în pagina web a serviciilor bancare, reușind astfel să fure datele de logare ale utilizatorului.

Unele dintre versiunile funcționale ale malware-ului NukeBot sunt capabile chiar să imite interfața serviciilor clasice de online banking, pe care le-ai putea folosi chiar și tu. Utilizatorii unor bănci din SUA și din Franța ar putea fi principalele ținte ale atacatorilor, dar hackerii ar putea ataca și alte bănci din întreaga lume.

Malware-ul este detectat având următoarea formulă: Trojan-Banker.Win32.TinyNuke.

Citește și: