14 iun. 2017 | 13:14

S-a lansat noul Honda Civic Type-R: Preț, specificații tehnice și când ajunge în România

ACTUALITATE
S-a lansat noul Honda Civic Type-R: Preț, specificații tehnice și când ajunge în România

Modele Honda Civic au fost mereu extrem de populare și de cumpărate atât pe piața din România, cât și pe cea europeană. Dacă ultimul model apărut a dezamăgit puțin din punct de vedere al design-ului, a veenit vremea ca Honda să-și ia revanșa cu vârf și îndesat. Cel puțin prin varianta Honda Civic Type-R. 

R-ul din nume vine de la ”racing” iar noul Civic, care a ajuns la a zecea generație, arată excepțional. Ca o premieră, el va fi lansat și pentru piața americană și va fi totodată cea mai rapidă mașină cu tracțiune față din lume. Noul bolid al producătorului japonez va veni echipat cu un motor de doi litri turbo care va putea dezvolta nu mai puțin de 306 cai putere. Chiar dacă motorul este o variantă reiterată a celui de pe modelul precedent, asta nu înseamnă că Honda s-a culcat pe o ureche și a lenevit. Vorbim în continuare de un propulsor excelent pentru gama de preț din care face parte noul Honda Civic Type-R.

honda civic type-r 2

Honda Civic Type-R a fost testată și pe circuit, rezultatele obținute fiind mai bune decât cele ale concurenților săi direcți, Ford Focus RS sau Volkswagen Golf R. În plus, noul model dispune de trei moduri de condus, care alterează setările de bază în ceea ce privește suspensia și direcția. Ele sunt Confort, cel destinat șofatului în condiții obișnuite, Sport, care dă mașinii o aură mai agresivă din toate punctele de vedere, și un mod extrem R+. Cel din urmă transformă mașina într-o bestie greu de stăpânit pe șosea și este recomandat doar dacă ai de gând să testezi mașina pe circuit, notează publicația RoadShow.

honda civic type-r 3

Noul Honda Civic Type-R va avea un preț de listă de 30.000 de euro, fiind astfel mai ieftină decât rivalele sale din clasa hot hatch. Producția a început în această vară, iar un termen realist pentru lansarea modelului în România, este prima jumătate a anului 2018.