27 apr. 2017 | 12:33

Nissan Leaf este prima mașină electrică dintr-un raliu de 16.000 de kilometri [VIDEO]

ACTUALITATE
Nissan Leaf este prima mașină electrică dintr-un raliu de 16.000 de kilometri [VIDEO]

O nouă ediție din Raliul Mongoliei va lua startul în această vară, iar una dintre ”vedetele” cursei este o mașină electrică Nissan Leaf.

Un Nissan Leaf modificat va fi primul automobil electric înscris în dificilul raliu al Mongoliei, o cursă ce se desfășoară pe o distanță de peste 16.000 de kilometri, între Marea Britanie și Mongolia.

Vehiculul Leaf AT-EV (all-terrain electric vehicle) a fost pregătit de Plug In Adventures și de RML Group, fiind gata să treacă prin peisaje diverse care includ deșerturi, munți și stepe întinse din Europa și din Asia.

Nissan Leaf AT-EV folosește jante Speedline SL2 Marmora și cauciucuri Maxsport RB3, dar are și plăci adiționale fixate pe șasiu, frâne îmbunătățite și o bară cu 16 LED-uri montată pe plafon.

Bordul și partea din față a interiorului rămân neschimbate, în timp ce bancheta din spate a fost scoasă, eliminând aproximativ 35kg și făcând loc pentru diverse bagaje și echipamente. Acolo se găsesc și un extinctor și o trusă de prim ajutor.

Raliul Mongoliei nu este o cursă pe timp, astfel că mașina nu va fi dezavantajată când trage pe dreapta pentru a-și încărca bateriile. Fondatorul Plug In Adventures, Chris Ramsey, susține că Nissan Leaf este o alegere bună pentru eveniment: ”sunt familiarizat cu mașina, pe care m-am bazat întotdeauna”. Acesta se bucură de rețeaua extinsă de stații de încărcare din Europa și arată că mașina poate fi încărcată și cu un conector Commando de 240V, când opțiunile fixe nu mai sunt la îndemână, scrie autoblog.com.

Probabil că va fi folosit un generator oferit de un automobil însoțitor sau chiar un generator de bord, însă detaliile nu sunt concrete la acest capitol.

Ramsey are de gând să discute cu cât mai mulți oameni despre avantajele automobilelor electrice, de-a lungul călătoriei.