NASA detectează sute de licăriri stranii la suprafața Pământului

NASA detectează sute de licăriri stranii la suprafața Pământului

Sute de lumini stranii, emanate de pe Terra, au fost filmate de NASA, iar agenția spațială reușește să rezolve misterul lor, care i-a înmărmurit pe astronomi de câteva decenii.

Aceste licăriri sunt atât de puternice încât pot fi văzute din spațiu, iar, inițial, cercetătorii credeau că ele sunt produse de lumina soarelui care este reflectată de suprafața oceanului. Însă această ipoteză nu mai este valabilă, căci NASA a identificat aceste lumini stranii la suprafața pământului, nu la cea a apei.

Astronomii susțin că aceste lumini se reflectă asemenea oglinzilor, iar NASA a detectat 866 de astfel de pulseuri între iunie 2015 și august 2016 și toate la suprafața Pământului, potrivit Science Alert.

Încercând să explice acest fenomen bizar, astronomii au catalogat toate zonele în care au fost observate aceste licăriri și le-au însemnat locația pe hărți. Ipoteza cercetătorilor este că aceste sclipiri sunt cauzate de modul în care se reflectă lumina soarelui în anumite părți de pe glob. În aceste părți ale lumii, unghiul dintre Pământ și Soare este același precum cel dintre nava spațială și Terra, lucru care ar permite ca nava să detecteze lumina reflectată.

Ideea s-a adeverit și asta le-a permis astronomilor să elucideze măcar o parte a misterului, anume cauza strălucirilor care este lumina soarelui. Pentru a da sens fenomenului, echipa de cercetători și-a propus să analizeze ce anume reflectă lumina, iar concluzia a fost că tot apa trebuie să fie responsabilă, dar cea din atmosferă, nu cea de la suprafața Pământului.

Examinând în detaliu această ipoteză și având la bază o cartografiere detaliată a locațiilor în care strălucirile stranii au fost identificate, cercetătorii au ajuns la concluzia că particulele de gheață din compoziția norilor cirrus (nori de altitudine mare, constituiți din cristale de gheață și care nu dau precipitații) sunt cele care reflectă lumina soarelui.

Următorul pas al studiului este acela de a analiza cât de comune sunt aceste particule de gheață și dacă au vreun impact semnificativ asupra luminii solare care este reflectată în atmosfera Terrei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: