22 nov. 2017 | 15:00

Microsoft Surface Book 2 îi supără pe gameri

ACTUALITATE
Microsoft Surface Book 2 îi supără pe gameri

Surface Book 2 este unul dintre cele mai arătoase hibride lansate în ultimii ani, chiar dacă are o problemă majoră când îl iei pentru gaming.

În teorie, Surface Book 2 este menit pentru graficieni și editori creativi ce activează într-o varietate foarte mare de domenii tehnice. În acest scop, încorporează o placă video NVIDIA GeForce 1060 pe arhitectură Pascal. Respectivul chipset grafic se pretează de minune și pentru gaming, dar asta nu înseamnă însă că ar trebui să folosești unul dintre cele mai compacte ultraportabile de pe piață pentru o sesiune intensă de Call of Duty WWII. Nu de alta, dar s-ar putea să rămâi fără baterie, chiar și dacă îl ții la priză.

Din câte se pare, mai multe publicații online au confirmat că unele jocuri pretențioase îți descarcă laptopul mai repede decât se încarcă de la priză. Cei de la The Verge au lansat primii această ipoteză, dar acum avem o confirmare oficială din partea Microsoft pe marginea problemei. E important de reținut că în ACAD, Premiere sau Photoshop, niciodată nu vei întâmpina situații în care bateria să se descarce când ești la priză.

Surface Book 2, în tandem cu procesorul Intel și placa video NVIDIA 1060 include o serie de tehnologii pentru optimizarea consumului de resurse în scopul creșterii autonomiei. De exemplu, dacă îl folosești în mod tabletă, nu ai acces la placa video dedicată pentru că e amplasată în partea cu tastatura și este puțin probabil să ai nevoie de ea.

În orice caz, când este activat modul de lucru Best Performance și rulezi un joc pretențios ca Destiny 2 sau noul Wolfenstein II, consumul constant de energie al plăcii video este de 70 watti, la care se adaugă 35 watti aferenți procesorului. Încărcătorul inclus în pachet pentru Surface Book 2 are 102 watti, dintre care doar 95W ajung în computer.

În teorie, ca să nu se închidă complet, sistemul de operare s-ar putea să-ți taie din performanța componentelor, în timpul gamingului. Această premisă este însă și mai neplăcută într-o sesiune online de Battlefield 1 în care jocul și-a ales cel mai neinspirat moment în care să se sacadeze.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele