Microsoft se apucă din nou de restructurări masive: Mii de oameni concediați

Microsoft se apucă din nou de restructurări masive: Mii de oameni concediați

Spre deosebire de Apple sau Google, Microsoft a trecut printr-o serie de perioade dificile, iar în curând va mai urma una.

Mai multe publicații importante au început ieri să publice detalii despre dificultățile organizaționale suferite de Microsoft. TechCrunch sau Bloomberg sunt doar două exemple de site-uri care au detaliat etapele unui nou val de restructurări prin care va trece gigantul din Redmond.

Mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă în urma efortului organizațional al Microsoft de a-și orienta forța de muncă către diviziile profitabile. Divizii întregi de vânzări vor fi desființate, iar o parte din acei angajați vor fi transferați pe partea de cloud. Vânzările de Microsoft Azure sunt singurele care mai funcționează, în contextul în care vânzările de software în format tradițional sunt pe cale de dispariție.

Cea mai importantă variabilă ține de zonele de pe mapamond în care se vor desfășura restructurările. Momentan, nu se știe dacă vorbim doar de forța de muncă din Statele Unite sau și din centre Microsoft europene. Sub semnul întrebării se află și destinul diviziei responsabile  de Microsoft Surface. Sistemele computaționale ale companiei s-au vândut destul de bine timp de câțiva ani, până la începutul lui 2016, când s-a înregistrat o scădere de 26%. Tot atunci, Microsoft a dat vina pe linia de produse care nu a mai fost actualizată de mult, iar de curând a remediat situația odată cu lansarea unui Surface Pro actualizat și a primului Surface Laptop ce a beneficiat de review-uri pozitive.

Această veste tristă pentru angajații Microsoft vine la aproximativ un an după ce compania americană a finalizat altă serie de restructurări. În 2016, oficialii gigantului din Redmond au anunțat că vor concedia 2850 de oameni, la scurt timp după ce alte 1850 de persoane au rămas fără loc de muncă. In mare parte, aceia formau echipa responsabilă de vânzările de mobile care au devenit inutile în cea mai mare parte. Ca referință, Microsoft continuă să aibă aproximativ 121.500 de angajați, dintre care 10.000 au venit odată cu achiziția LinkedIn în valoare de 26,2 miliarde de dolari.