Experimentul inutil despre cum poți (sau nu) să stai pe „argint viu”

Experimentul inutil despre cum poți (sau nu) să stai pe

Ești familiarizat cu cel de-al 80-lea element din tabelul periodic, din experiența cu termometrele vechi, dar te-ai întrebat vreodată dacă poți sta pe mercur lichid?

Cody Don Reeder, cunoscut sub numele de ”Cody” pentru fanii săi, a fost întrebat dacă oamenii pot sta pe mercur lichid, cunoscut în popor și ca argint viu. Pentru a da un răspuns convingător, acesta a făcut un experiment pe care la publicat pe canalul Lab of Cody.

Mercurul lichid este o substanță pe cât de fascinantă, pe atât de otrăvitoare pentru oameni. Pentru a arăta dacă este sau nu posibil să stai în mercur lichid, Cody a turnat 290 de kilograme de mercur lichid într-o cadă de plastic.

Potrivit Universității Din Illionois, mercurul lichid are o densitate de 13,6 mai mare decât cea a apei, motiv pentru care ai putea sta pe el. În mod obișnuit, mercurul lichid este slab absorbit prin piele și chiar dacă îl înghiți, intestinul nu-l absoarbe prea bine. Cody a testat suprafața cu un piciorul gol, apoi și-a pus o cizmă pentru a proteja o rană. Odată ce a intrat în recipient și s-a echilibrează, el a putut pluti pe suprafața de mercur lichid.

Cody spune că va încerca din nou acest experiment, cu mai mult mercur. Însă până atunci știm că putem pluti pe mercur.

Citește și:
Sursa: CNET
Etichete: