Șapte mașini cu nume amuzante sau neinspirate

Șapte mașini cu nume amuzante sau neinspirate

Lipsa de inspirație i-a făcut de-a lungul timpului pe producători să se facă de râs atunci când s-au hotărât asupra denumirii unui automobil.

Au fost lansate mașini aparent drăguțe cu nume odioase, fade, care nu transmiteau mai nimic. Altele au fost botezate cu nume de-a dreptul obscene. Iată șapte automobile cu nume menite să iasă din tipar:

Renault Le Car

Primul nume ciudat pe listă aparține francezilor de la Renault. La un moment dat, aceștia au denumit o mașină… mașină. Simplu, nu? E drept, Renault a vândut cunoscutul Renault 5 în Statele Unite sub denumirea Renault Le Car.

Maserati Quattroporte

„Cum am putea noi denumi prima mașină din istoria Maserati care va avea patru uși?” „Hai să-i zicem… Patru uși (Quattroporte – n.r.)”. Astfel pare să se fi desfășurat dialogul prin care Maserati Quattroporte a fost botezat de către italieni.

Honda That’s

Și asiaticii o dau în bară când vine vorba despre botezul propriilor automobile. Japonezii de la Honda au făcut o mașină al cărui nume este sinonim cu expresia englezească “Asta-i treaba!”.

Daihatsu Naked

Oamenii de creație de la Daihatsu au lăsat deoparte prejudecățile și au denumit un automobil Naked (Dezbrăcat – n.r.). Oare ce au urmărit prin această strategie de marketing?

Mazda LaPuta

Numele acestui automobil vine, de fapt, din cartea anglo-irlandezului Jonathan Swift, „Aventurile lui Gulliver”. Cum i-ai putea explica asta unui spaniol pentru care „puta” înseamnă cu totul altceva?

Mazda Laputa

Chevrolet Nova

Rămânem tot în Peninsula Iberică, acolo unde „no va” înseamnă că „nu pornește”. Ce spaniol ar achiziționa un automobil Chevrolet Nova?

Mazda Carol Me Lady

Uneori, pentru a-ți da seama că o doamna este o doamnă în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să o spună cu subiect și predicat. Acesta este și cazul unui model Mazda, ediție limimtată, botezat Carol, o adevărată doamnă.

Etichete: