Istoria jocurilor Tony Hawk va fi detaliată într-un documentar

În urmă cu aproximativ două decenii, un dezvoltator mai puțin cunoscut s-a ambiționat să creeze o serie de jocuri în jurul lui Tony Hawk. Experiența acea va fi transpusă într-un documentar.

Studiourile Neversoft au devenit foarte populare la mijlocul anilor 2000 prin intermediul francizei Guitar Hero. Înainte de respectivul titlu însă, compania ce urma să fie achiziționată de Activision, s-a ocupat de nu mai puțin de nouă jocuri Tony Hawk`s Pro Skater pentru o varietate foarte mare de platforme. Totul a început cu o versiune pentru Nintendo 64 și PlayStation, dar la scurt timp au urmat versiuni de PC și versiuni ulterioare de Xbox și PlayStation 2, 3, 4. Între timp, farmecul acelui tip de jocuri s-a dus, iar franciza a fost în mare parte dată uitării.

Am avut ocazia să mă joc o mare parte dintre jocurile lansate, dar cele mai plăcute amintiri le am cu Tony Hawk`s Pro Skate 2. Poate la momentul respectiv era și o chestiune de vârstă, dar ulterior a apărut un consens printre fani că primele jocuri au fost mult mai reușite decât cele mai recente. Poate tocmai din acest motiv, prima versiune după o pauză de câțiva ani, Tony Hawk`s Pro Skater HD a fost o reiterație a respectivei variante.

[readmore]

Un lucru este sigur, m-aș bucura să reușească să obțină bugetul necesar pe Indiegogo un documentar despre întreaga franciză Tony Hawk`s. Titlul său este Pretending I`m a Superman: The Tony Hawk Game Story. Suma de care au nevoie realizatorii este de 75.000 de dolari. De realizarea proiectului se ocupă Ralph D`Amato, un fost dezvoltator din cadrul Neversoft care a participat activ la atrăgătoare franciză. Până la această oră, s-au filmat aproximativ 20% dintre cadrele necesare, inclusiv interviuri cu Tony Hawk și Scott Pease, persoana care i-a propus conceptul jocului original popularului skater. Contra sumei de 7000 de dolari veți figura ca producător asociat pe genericul filmului și veți fi intervievat pentru documentar.

12:00 19.03.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video