Carcasa iPhone 8 nu va fi făcută din aluminiu

Carcasa iPhone 8 nu va fi făcută din aluminiu

Noul iPhone 8 va avea o carcasă diferită față de modelele anterioare ale flagship-ului, întorcându-se la standardul impus de modelul iPhone 4s.

O serie de surse taiwaneze ce au tangențe cu lanțul de aprovizionare al celor de la Apple. citate și de macrumors.com, au discutat despre faptul că noul iPhone, ce va avea spate din sticlă, va renunța la deja-tradiționala carcasă de aluminiu.

Astfel, Apple pare să aleagă oțelul inoxidabil pentru crearea carcasei noului dispozitiv, iar componentele vor fi livrate atât de Foxconn, cât și de Jabil. Bezelul metalic al telefonului va fi realizat din oțel inoxidabil, căruia îi va fi aplicat un proces de forjare, pentru a-i spori rezistența, dar și pentru a reduce durata și costurile de producție.

Ultimul telefon iPhone cu o carcasă din oțel inoxidabil a fost modelul 4s, care avea două benzi de oțel între care era prinsă sticla. Cu toate acestea, tranziția către aluminiu a fost făcută deoarece acesta are o rigiditate structurală ridicată, fiind și mai ușor decât oțelul.

Sursele din lanțul de aprovizionare pentru iPhone 8 spun că procesul de forjare este cu 30-50% mai ieftin decât procesul de creare a unei carcase cu ajutorul unei mașini CNC. De asemenea, controlul calității poate fi asigurat mai eficient în cadrul unui asemenea proces. Dincolo de această schimbare, Apple va trebui să continue procesul de outsourcing către Catcher Technology și Casetek, deoarece bezelul din oțel va necesita finisaje cu ajutorul tehnologiei CNC.

Zvonurile de acum susțin ideile apărute deja, cu privire la faptul că un model de iPhone 8 va avea o carcasă de sticlă, cu un cadru metalic și cu un ecran de tipul edge-to-edge. Sticla este necesară, de asemenea, dacă Apple vrea să introducă încărcarea wireless în cadrul noului telefon.

Citește și: