iPhone 8 ar putea fi prea scump pentru majoritatea cumpărătorilor

iPhone 8 ar putea fi prea scump pentru majoritatea cumpărătorilor
17:29 24.08.2017

iPhone 8 se apropie de lansare și știm, într-o oarecare măsură, informații despre prețul acestuia, care s-ar putea să-i țină departe pe mulți fani.

Ieri, Samsung Galaxy Note 8 a fost dezvăluit și ne-am bucurat să vedem noul telefon, asta până când am aflat că prețul ajunge la 4499 de lei la eMAG, spre exemplu. Într-adevăr, e un telefon puternic de ultimă generație, dar banii pe care trebuie să-i scoți din buzunar nu sunt deloc puțini.

Uitându-ne la prețul lui Note 8 putem deja să intuim ce vom vedea în viitorul apropiat, când iPhone 8 se va lansa. Dacă în SUA Note 8 s-a lansat cu un preț de 950 de dolari, zvonurile vorbesc despre faptul că iPhone 8 ar putea avea un preț de cel puțin 999 de dolari. Având în vedere că Apple propune mai multe variante de spațiu de stocare pentru telefon, prețurile ar putea ajunge până la 1.200 de dolari.

Luând în considerare ”adaptarea” prețurilor, asta ar presupune ca iPhone 8 să ajungă în România cu un preț de aproape 5.000 de lei în varianta de bază, mergând peste 5.500 de lei în varianta cu cel mai mult spațiu de stocare.

Numerele sunt destul de mari, iar conform analistului Mark Moskowitz, de la Barclays, doar 18% din potențialii cumpărători de iPhone sunt dornici să cheltuie mai mult de 1.000 de dolari pe un telefon. Cu toate acestea, investitorii se așteaptă ca vânzările de iPhone 8 să reprezinte 30-35% din totalul vânzărilor de noi telefoane, iar asta ar putea reprezenta o problemă.

Rămâne de văzut la ce preț va ajunge iPhone 8 și care vor fi statisticile de vânzare, dar asta, firește, după lansare.