Grand Cherokee Trackhawk este cel mai rapid SUV, conform Jeep

Grand Cherokee Trackhawk este cel mai rapid SUV, conform Jeep

Vânzările de mașini SUV au înregistrat cea mai mare creștere în ultimii ani, iar Jeep tocmai a lansat cel mai rapid SUV cu numele Grand Cherokee Trackhawk.

Când vorbim de Jeep, cei mai mulți internauți se gândesc la Grand Cherokee. Aceasta este una dintre cele mai populare SUV-uri ale companiei americane. Dacă avem în vedere cea mai recentă iterație, Trackhawk s-ar putea să dețină titlul de cel mai rapid SUV. Singura variabilă constă în definiția conceptului de SUV.

Are un motor de 707 cai putere și este prima oară când asociem o astfel de creație cu un SUV. În trecut, o asemenea putere a mai fost asociată doar cu vârfurile de gamă ale Dodge. Tot 707 cai putere au avut câteva versiuni de Dodge Challenger și Dodge Charger Hellcat. Pe de-o parte însă, acele ,,muscle cars” erau construite într-un mod vizibil în jurul motorolui, particularitate ce nu ar trebui să existe la un SUV al cărui scop este să ofere mult spațiu.

Pornind de la premisa detaliată mai sus, performanța celor de la Jeep este cu atât mai spectaculoasă. În plus, poate tracta 3,2 tone. Când nu își folosește puterea remarcabilă pentru a trage ceva atât de mare, o poate utiliza pentru o accelerație record. Atinge 100 de kilometri la oră în doar 3,5 secunde.

Nici nu au apucat să se laude bine cu accelerația peste medie și au apărut cei care afirmă că Model X de la Tesla ar trebui beneficia de distincția – cel mai rapid SUV. Model X prinde 100 kilometri la oră în 2,9 secunde. Problema este că mașina electrică cu pricina poate fi mai degrabă clasificată ca fiind un crossover, mai mult decât un SUV.

În orice caz, cei de la Jeep merită lăudați. Într-o perioad în care suntem asaltați cu mașini eco, hibride și electrice, ei au creat un bolid clasic american de dimensiuni impozante și performanțe impresionante. Nu știm momentan cât consumă sau cât va costa când va ajunge în reprezentanțe în câteva luni. Cu un motor V8 de 707 cai putere, cred însă că respectivele detalii nu mai contează.

Citește și:
Etichete: