09 oct. 2017 | 18:45

Google Pixel 2 are grijă să fii în siguranță la volan

ACTUALITATE
Google Pixel 2 are grijă să fii în siguranță la volan

Google Pixel 2 a fost anunțat de curând de cei de la Google, dar în continuare aflăm detalii noi despre îndrăgitul gadget al americanilor.

Multe dintre accidentele care au avut loc pe șoselele din țară și din străinătate în ultimii ani au fost cauzate de neatenția la volan datorată utilizării smartphone-ului. Într-un număr important de țări occidentale au fost lansate campanii pentru descurajarea cititului și scrisului de mesaje la volan.

Trecând peste nivelul sporit de inconștiență al șoferilor, producătorii de mobile fac și ei eforturi pentru a spori siguranța conducătorilor auto atunci când se află în trafic. Din acest motiv, în iOS 11, Apple a introdus un mecanism prin care automatizează respingerea apelurilor și ascunderea notificărilor pentru mesajele primite atât timp cât ești la volan. În același timp, cei care te sună sau îți scriu un mesaj, vor primi imediat un SMS prin care li se aduce la cunoștință că ești în trafic și nu poți să răspunzi, dar vei vedea apelul sau mesajul când vei ajunge la destinație.

Google Pixel 2 va încorpora un set de funcții similare cu cele anunțate de către Apple. Acestea vor fi grupate în spatele unei noi aplicații intitulate Pixel Ambient Services. Conform descrierii oficiale, include funcții contextuale pentru posesorii de Pixel pornind de la locația în care se află.

Captura de ecran de mai jos a fost imortalizată de cei de la Android Police din Pixel Ambient Services și pare să ne arate că telefonul va ști când te afli în trafic. Astfel, funcția ”Nu deranjați” se va activa automat când conduci pentru a preveni distragerea. Pentru a-și da seama că ești șofer, aplicația de mobil ia în calcul conexiunea cu sistemul Bluetooth din mașină și viteza de deplasare. Va fi interesant de văzut dacă nu cumva se activează din greșeală și pentru pasagerul din dreapta, având în vedere doar viteza.

do-not-disturb-automatically-pixel-2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele