Cum vrea Google să-ți protejeze locul de muncă în fața roboților
Google nu vrea să rămâi fără loc de muncă în urma viitoarei revoluții industriale și are câteva soluții pentru a preveni asta.
O serie de domenii tehnologice, cum ar fi robotica, inteligența artificială sau nanotehnologia avansează destul de repede, așa că n-am fi foarte departe de adevăr dacă am spune că, în unele părți ale lumii, vom asista la cea de-a patra revoluție industrială. Așa cum au demonstrat-o deja mașinile autonome și casele de marcat unde îți scanezi singur produsele, noile tehnologii au un impact negativ asupra oamenilor, cu precădere asupra celor care rămân fără locuri de muncă.
Google împărtășește aceste îngrijorări, iar CEO-ul Sundar Pichai a publicat, pe blogul companiei, trei moduri în care aceștia vor să evite asemenea probleme. Prima dintre soluții este Grow With Google. Pichai arată că există o diferență mare între noile joburi și potențialii lucrători, iar prăpastia va continua doar să se adâncească. Un studiu arată că o treime din joburile din 2020 vor necesita aptitudini neîntâlnite în prezent.
Grow with Google va debuta în SUA și va oferi oamenilor uneltele și trainingurile necesare pentru a obține un nou loc de muncă. Gigantul online lansează parteneriate cu diverse companii pentru a oferi astfel de programe de training.
A doua soluție a companiei este oferirea a 1 miliard de dolari către organizații care au probleme din cauza dezvoltării tehnologice. De-a lungul a cinci ani, compania va oferi granturi către organizații, astfel încât acestea să micșoreze diferența de educație a populației, să-i pregătească pe oameni pentru natura schimbătoare a muncii și să se asigure că toți au această oportunitate.
În plus, Google va dedica un milion de ore de voluntariat pentru a ajuta direct organizațiile care lucrează cu asemenea probleme. Indiferent că e vorba de pregătirea de evenimente sau de rezolvarea de probleme tehnice, Google crede că angajații săi vor putea oferi ajutorul necesar.