18 mai 2017 | 15:39

Gmail te ajută să fii mai eficient la redactarea de răspunsuri prin Smart Reply

ACTUALITATE
Gmail te ajută să fii mai eficient la redactarea de răspunsuri prin Smart Reply

Folosind un set stufos de rețele neurale și inteligență artificială, Smart Reply este o nouă funcție pentru Gmail ce îți generează răspunsuri la emailuri.

Inbox by Gmail este un client de mail ce a fost disponibil de ceva timp pentru posesorii de Android și iOS. Spre deosebire de Gmail, această aplicație dedicată le-a permis celor de la Google să experimenteze funcții noi, mai mult sau mai puțin futuriste, pe o bază mare de utilizatori. Când toate detaliile au fost finisate și oficialii gigantului din Mountain View sunt mulțumiți de rezultate, noua funcție își găsește loc în Gmail.

Destinul detaliat mai sus s-a aplicat și în cazul Smart Reply, un nou algoritm bazat pe inteligență artificială ce îți poate recomanda posibile răspunsuri la întrebări pe care le primești pe mail. Acest sistem a fost întâi introdus în Inbox by Gmail și în clientul de chat Allo. Acum a fost introdus în aplicația Gmail pentru iOS și Android.

Ideea care stă la baza acestei funcții interesante este eficientizarea timpului petrecut navigând prin email-uri. În loc să formulezi răspunsuri de două rânduri la emailuri la fel de scurte, Smart Reply îți generează trei variante de răspuns și te lasă să o alegi pe cea care se potrivește cel mai mult în cazul tău. Sistemul a ajuns atât de bine gândit, încât statisticile oficiale confirmă că 12% dintre toate răspunsurile la email-uri primite pe aplicația Inbox sunt generate prin respectivul algoritm.

Următorul pas în evoluția Smart Reply constă în integrarea sa în Gmail pentru Android și iOS. După ce ai deschis un email primit și ai apăsat pe Reply pentru a redacta un răspuns, vei avea afișate trei posibile răspunsuri. După ce ai făcut tap pe unul dintre ele, îl mai poți edita sau îl poți expedia în forma implicită. Prin prisma faptului că funcționează pe bază de inteligență artificială și rețele neurale, funcția nu va face decât să devină mai bună odată cu trecerea timpului. Singura problemă este că funcționează doar în Engleză momentan.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele