Glumele date pe internet după scandalul micilor de la Kaufland

Glumele date pe internet după scandalul micilor de la Kaufland

Un client a vrut mici, vânzătoarea nu l-a servit și i-a vorbit în ungurește. De-aici înainte începe un viral pe care oamenii se ceartă și arată cu degetul spre comunitatea maghiară. Din fericire, au fost și câteva glume care să ne arate că nu-i totul atât de apocaliptic. 

Cazul cu clientul român care a cerut mici la Kaufland și n-a fost servit e ceva mai complicat decât pare la prima vedere. El a pregătit, cât de cât, momentul în care să fie refuzat în maghiara, a filmat totul, a editat clipul cât să iasă ce are nevoie și l-a pus pe YouTube, unde a adunat peste 600.000 de vizualizări.

Kaufland a venit cu clarificări, a prezentat informații despre cum s-a desfășurat toată dimineața până la interacțiune, dar deja pe internet treaba devenise un viral. Va dispărea până luni, dar mulți români vor avea în continuare ideea că în zonele cu minoritate maghiară nu poți să zici nimic, că nu te bagă nimeni în seamă. Există nuanțe de gri aici, desigur, doar că sunt irelevante când vine vorba de naționalism.

În ceea ce privește contul celui care a încărcat videoul, nu sunt prea multe informații. Își zice Milițianul, pare un fel de justițiar al șoselelor și are tot felul de videouri din trafic sau momente în care încearcă să facă ceva conținut de amuzament, cum ar fi să întrebe despre preotul Pohomaci sau să-i tachineze pe unguri cu întrebări despre Corneliu Vadim Tudor. În fapt, e un mix între umorul anilor ’90 de la TV și naționalism. Mai jos vezi câteva dintre glumele găsite pe internet, cu sursa aferentă.

Utopia Balcanică

Kesar Cezar‎

George Lupașcu‎

Apocaliptica

Utopia Group

 

 

Citește și: