Noul Gigabyte Brix este mini sistemul de gaming pe care ți-l dorești în sufragerie

Noul Gigabyte Brix este mini sistemul de gaming pe care ți-l dorești în sufragerie

Sistemul de gaming ideal ar fi unul care ocupă puțin spațiu, dar nu te obligă la compromisuri de performanță, iar noul Gigabyte Brix se încadrează. 

Gigabyte Brix este o serie de HTPC-uri a taiwanezilor care a evoluat foarte mult în ultimii ani. A început printr-o serie de sisteme care se pretau pentru redarea de conținut multimedia, dar acum include computere de gaming serioase ce ocupă un spațiu limitat. Cu noua serie de sisteme Brix Gaming lansată de curând la Computex 2017, Gigabyte speră ca va atrage un număr important de gameri care nu au un spațiu foarte mare pe birou.

Noul Gigabyte Brix este mic. Deși în poze pare destul de mare, are doar 22 de centimtri înălțime cu o amprentă pe birou de 11 x 11 centimetri. Dintr-un punct de vedere, amintește de un Mac Pro, dar este un PC de gaming în toată regula. În această carcasă compactă, a avut loc pentru cele mai noi procesoare și chipseturi grafice de la Intel și Nvidia.

Cum era de așteptat, performanța propriului Gigabyte Brix va varia semnificativ de la buget la buget. Important este că puteți alege între un Intel Core i5 sau Core i7 de generația a șaptea și o placă video NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti sau Nvidia GeForce GTX 1060. Se vor comercializa și câteva iterații marcate cu sigla VR menite pentru realitate virtuală. Acestea ar trebui să facă față cu brio lucrului în tandem cu un kit Oculus Rift sau HTC Vive.

Indiferent de variantă, fiecare Gigabyte Brix Gaming va include la capitolul conectică două porturi USB Type-C, trei porturi USB 3.0, un HDMI 2.0, trei porturi Mini DisplayPort și două antene dual-band la care se adaugă o ieșire Gigabit Ethernet.

Din păcate, deși întregul pachet sună foarte bine în teorie, din păcate nu știm ce preț va avea și nici dacă se va comercializa în toate colțurile mapamondului. Aceste detalii vor fi făcute publice de către oficialii Gigabyte în următoarele săptămâni.

Citește și: