Cele mai spectaculoase fotografii la microscop ale anului 2017

Cele mai spectaculoase fotografii la microscop ale anului 2017

Lumea pe care o vedem de zi cu zi ascunde o mulțime de secrete, iar pe cele mai multe dintre ele le poți vedea doar dacă ai la îndemână un microscop. La acest nivel, lucrurile arată diferit și pare că ni se deschide un nou univers în fața ochilor. Dacă adaugi și lumini fluorescente, acolo unde este posibil, poți crea fotografii unice, așa cum sunt cele 15 imagini de mai jos.

1. În condiții de lumină normală, această algă arată destul de banal, fiind similară cu oricare altă algă verde pe care ai putea-o vedea. La microscop, însă, iluminată cu o lampă fluorescentă, alga își arată o nouă față.

fotografii la microscop 1

2. Această structură asemănătoare cu un brad de Crăciun este, de fapt, o încercare de a crește cartilaje sintetice în laborator. Structurile verzi sunt alcătuite din colagen, în timp ce bucățile roșii sunt depozite de grăsime.

fotografii la microscop 2

3. Clorofosfatul de plumb, cunoscut și ca piromorfit, formează mineralele verzi din imaginea de mai jos.

fotografii la microscop 3

4. Mai multe tipuri de lumină fluorescentă sunt folosite pentru a scoate în evidență sistemul nervos al unui calmar.

fotografii la microscop 4

5. Puntea care apare în imaginea de mai jos pare a fi un element fragil, însă este ceea ce unește două segmente ale corpului unei furnici.

fotografii la microscop 5

6. Pare că suntem din nou la ora de biologie, dar de această dată privim un cristal lichid, pe care de obicei îl putem vedea ca o structură aranjată și ordonată.

fotografii la microscop 6

7. Cum arată cerebelul unui șoarece, partea creierului prezentă în cazul tuturor vertebratelor, care ajută la controlul mușchilor.

fotografii la microscop 7

8. Antenele unui gândac par să fie la fel de mari precum capul acestuia.

fotografii la microscop 8

Citește și: