Cele mai faimoase fotografii care s-au dovedit a fi ”photoshopate”
Anumite fotografii faimoase au ajuns celebre pentru că impresionează prin întâmplările absurde surprinse, iar uneori acest absurd este de fapt opera Photoshop.
Aceasta este una dintre cele mai celebre fotografii trucate care au devenit virale. Reputația celor de la National Geographic a avut cel mai mul de suferit, deoarece imaginea era însoțită de informația conform căreia aceasta a fost declarată fotografia anului de către publicație.
Castelul de pe insulă din Irlanda te convinge să mergi până acolo și să vezi cu ochii tăi acest miracol arhitectural, dar noi te scutim de un drum și-ți arătăm că este vorba doar de un photoshop.
Acum câteva veri, a apărut pe internet o imagine cu un pepene neobișnuit. Acesta are multe denumiri, între care pepene albastru, pepene de lună, chinezesc sau japonez. Cea mai mare problemă este că acesta nu există, de fapt.
Nu, Albert Einstein nu se plimba cu bicicleta având pe fundal norul-ciupercă al unei explozii nucleare, mai ales pe cel al unei explozii din Nevada, din 1962. Poate pentru că era deja mort de șapte ani, cine știe.
Fotografia a apărut acum câțiva ani, încercând să arate modul în care este filmat introul de la producțiile Metro Goldwyn Mayer. Dacă unora li s-a părut amuzant, organizațiile pentru protecția animalelor sălbatice s-au scandalizat imediat, nefiind în stare să-și dea seama că, de fapt, leul avea parte de o tomografie.
Fotografia de mai sus a fost considerată fotografia anului de către National Geographic, însă compoziția a fost analizată și s-a descoperit că, de fapt, era un fals, iar cei de la revistă au fost nevoiți să-și reconsidere decizia.
Fotografia leului negru a primit numeroase aprecieri în întreaga lume, însă s-a dovedit a fi un fals. Într-adevăr, lei negri au existat în trecut, dar fotografia de față este editată.
Poate că George W. Bush Jr. a luat decizii greșite de-a lungul carierei, dar a știut să țină cartea din imagine corect în mână. Asta nu i-a oprit pe oameni și chiar pe jurnaliști să se întrebe care sunt capacitățile sale mentale.
Fotografia apărută la câteva zile după atacul terorist din 11 septembrie a făcut înconjurul lumii, însă s-a dovedit că este un fals, existând numeroase inconsistențe logice, cum ar fi îmbrăcămintea turistului, ora la care acesta era pe platforma panoramică sau compania aeriană a avionului.
Imaginea de mai sus a devenit virală pe Twitter, menționând că Heath Ledger se distra cu un skateboard pe platourile de filmare de la The Dark Knight, însă s-a dovedit că placa a fost adăugată ulterior în fotografie, după cum arată și brightside.me.