Force Quit sau cum închizi forțat aplicațiile blocate pe Mac
În mod inevitabil, utilizatorii de macOS întâmpină aplicații care refuză să mai răspunduă la comenzi. De aceea, ar fi bine să știi cum închizi forțat aplicațiile blocate pe Mac.
Sistemele Apple, în general, sunt foarte stabile și rareori te supără sau scot la iveală probleme semnificative de funcționalitate. Din păcate, nu aceeași stabilitate se extinde la toate aplicațiile pe care le poți rula pe un Mac. În definitiv, nu te împiedică nimeni să descarci de pe internet o aplicație veche sau defectuoasă care să îți facă mai mult rău decât bine. Într-un astfel de set de circumstanțe, cel mai bine ar fi să-ți asumi câteva cunoștințe utile în așa fel încât să te asiguri că nu îți blochezi întregul sistem din cauza unui progrămel cu probleme.
În prima etapă, trebuie să încerci să închizi o aplicație folosind cercul roșu din stânga sus sau apăsând pe combinația Command + Q. Dacă aceste soluții eșuează, cel mai bine ar fi să lansezi Task Managerul de Mac. Managerul de activități pentru sistemele Apple se găsește în spatele mărului mușcat din colțul din stânga sus al ecranului, la secțiunea Force Quit. La fel cum CTRL + Alt + Del lansează Windows Task Manager, Command + Alt + Esc îți afișează fereastra din imaginea de mai jos.
După ce ai lansat Force Quit, numele aplicațiilor cu probleme va fi însoțit de mesajul Not Responding. Selectează fiecare aplicație care refuză să mai răspundă la comenzi și apasă pe Force Quit în dreapta jos. În același fel poți închide și aplicații care nu sunt blocate, dacă vrei să închizi mai multe într-un timp scurt.
Ca idee, pe Mac mai ai câteva soluții pentru a închide aplicațiile blocate. O alternativă ar fi să faci click dreapta pe icoana programului problematic din bara de aplicații și să alege Force Quit, la fel ca în captura de mai jos. Aceste soluții ar trebui să fie suficiente pentru a remedia efectul tuturor programelor care te supără pe macOS.