Floarea „schelet” care se face transparentă atunci când plouă

Floarea schelet care se face transparentă atunci când plouă

Diphylleia grayi este o floare mai mult decât interesantă, deoarece are proprietatea de a-și transforma petalele atunci când plouă.

Natura găsește întotdeauna noi modalități de a ne surprinde, fie că e vorba de relief, de animale sau de plante. În cazul de față avem de-a face cu o plantă unică, aceasta beneficiind de o proprietate destul de anormală pentru o floare.

Diphylleia grayi pare o plantă obișnuită la prima vedere, aceasta având petalele albe și firește, opace. Dacă începe să plouă, totuși, florile plantei se transformă și devin transparente.

Conform Mother Nature Network, florile-schelet cresc în regiunile muntoase împădurite din zonele mai reci ale Japoniei. Acestea înfloresc între jumătatea primăverii și începutul verii, având nevoie de umbră pentru ase putea dezvolta. Planta poate fi ușor de recunoscut dacă încerci să o identifici după frunzele mari, în formă de umbrelă.

floarea schelet transparentă 2

O specie înrudită a acestor flori, Diphylleia cymosa, poate fi găsită în pădurile din Munții Apalași din Statele Unite.

Inginerii în nanotehnologie deja lucrează la materiale inspirate de structura plantei, iar descoperirile pot duce la crearea unor produse extrem de utile, cum ar fi o pereche de ochelari subacvatici care resping uleiurile. Cercetătorii au reușit deja să creeze nanostructuri pe o sticlă de siliciu, iar aceasta se comportă similar cu floarea. Poate deveni tranparentă, dar poate și să respingă uleiurile.

Cercetătorul în nanofotonică, Hewei Liu, de la University of Wisconsin-Madison, se declară impresionat de materialul inspirat de natură și îl consideră o soluție destul de inteligentă

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: