Secrete ale Facebook: de ce are culoarea albastră și câți decedați există

Secrete ale Facebook: de ce are culoarea albastră și câți decedați există

Facebook este cel mai mare gigant din mediul online în acest moment și sunt câteva aspecte și lucruri surprinzătoare despre Facebook pe care nu le știați deja.

Facebook a atins recent o bază de un miliard de utilizatori activi într-o singură zi, iar dacă asta nu e destul de surprinzător, aflați că aplicația a devenit una dintre cele mai populare și descărcate. Deși gigantul are această faimă printre utilizatori și angajați deopotrivă, mulți membri ai comunității critică site-ul de socializare și algoritmii din spatele săi.

Cu toate că problemele rețelei sociale pot fi discutate în detaliu, preferăm să recurgem, în acest articol, la acele lucruri surprinzătoare despre Facebook, dar și amuzante.

1.De ce are Facebook culoarea albastră

Dacă te întrebi de ce Facebook a păstrat culoarea albastră de-a lungul acestor ani, deși a introdus și modificat regulat o serie de aspecte ale interfaței, aparent răspunsul depășește orice așteptări. Albastrul probabil că nu ar fi culoarea preferată de Zuckerberg, dar circumstanțele actuale îi limitează destul de mult opțiunile. Acesta nu poate vedea culorile atât de bine, fiind daltonist (este o stare patologică, o tulburare a vederii cromatice, constând în incapacitatea de a deosebi unele culori de altele, mai ales roșu și verde).

2. Facebook a respins numeroase oferte de vânzare a rețelei sociale

Este un fapt surprinzător că Zuckerberg a respins numeroase oferte de sute de miliarde de dolari pentru vânzarea Facebook. Spre exemplu, a respins o ofertă de 1 miliard din partea Yahoo, chiar la începutul înființării pagini. Se pare că fondatorul avea alte planuri cu creația sa, iar nimeni nu-l putea deturna de la planurile pe care și le-a stabilit. Cu un an mai târziu, Microsoft îi oferă 15 miliarde de dolari, iar refuzul unei asemenea sume se traduce în credința că Facebook va prinde succesul mult sperat.

3. Facebook nu te protejează de hackeri

Dacă credeai că datele tale de pe Facebook sunt în siguranță, ei bine un fapt surprinzător ar fi că platforma are parte de peste 600.000 de încercări de hacking zilnic. În plus, mulțumită înșelătoriilor de pa pagina de socializare, tot mai multe persoane se află în situația de a cădea în plasa scamatoriilor.

4. Vorbind despre decedați

Un fapt surprinzător despre Facebook este că peste 30 de milioane de profiluri aparțin unor utilizatori care au decedat între timp, iar 8% dintre utilizatorii de pe rețeaua socială dețin un profil fals. Așa că puteți să vă opriți din a vă lăuda cu lista voastră de prieteni.

5. Facebook urmărește și înregistrează orice activitate pe care o faceți

Un lucru mai puțin cunoscut, și pe care probabil că poate nu-l știți este că toate informațiile și datele despre tine și despre activitatea ta pe site vor rămâne în permanență înregistrate pe serverele Facebook (chiar dacă îți ștergi contul), iar deși pare un lucru în aparență inofensiv, ei bine, în viitor poate că nu îți vei dori ca toate informațiile despre tine să se afle la îndemâna cuiva. Unele zvonuri sugerează, de asemenea, că Facebook ar înregistra chiar și acele postări pe care le scrieți și pe care nu le mai postați până la urmă (îngrijorător, nu?).

6. De ce e Zuckerberg atât de bogat

Câștigurile estimative ale Facebook doar pe baza cetățenilor din SUA ajung la aproximativ 6 dolari pe cap de utilizator. Nici măcar nu mai pare uimitor că Zuckerberg este unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă.

7. Există o scurtătură pentru a accesa profilul lui Mark Zuckerberg

Este incredibil că fondatorii au pus la cale o modalitate prin care să-ți acceseze paginile de Facebook cât mai facil, dar adevărul este că oricare dintre noi, având la îndemână asemenea ustensile, am realiza acest lucru mai devreme sau mai târziu. Dacă adaugi /4 la finalul URL-ului Facebook, vei fi redirecționat către profilul acestuia. Dacă adaugi 5 sau 6, vei ajunge pe paginile celorlalți doi co-fondatori ai Facebook.

Dar ne putem întreba la fel de bine de ce acesta a ales cifra 4 și nu 1.

8. Cât de des dai like-uri?

În decursul unui singur minut, utilizatorii dau peste 4 milioane de like-uri pe Facebook. Deși nu e de mirare dacă luăm în calcul câți utilizatori există în total pe site și câți sunt activi zilnic (în jur de 1,18 miliarde de utilizatori sunt activi pe zi, conform unei statistici realizate de Social Pilot).

9. Cartea de vizită a lui Zuckerberg chiar conține un mesaj aparte

Acest lucru este detaliat de Bryan Veloso care susține că s-a ocupat de designul cărților de vizită ale fondatorilor Facebook.

Citește și: