10 iul. 2017 | 10:31

Facebook se pregătește să construiască un mic orășel

ACTUALITATE
Facebook se pregătește să construiască un mic orășel

Facebook are în plan să construiască un mic orășel pentru angajații săi, pe fondul crizei de locuințe.

Criza locuințelor din Silicon Valley, California, a devenit extrem de acută, astfel că Facebook are de gând să ia problema în propriile mâini și să ofere locuințe angajaților. Astfel, pentru prima dată, compania a anunțat planurile de a construi 1500 de case în apropierea sediului central.

Creșterea companiilor mari precum Facebook, Google, dar și a altora, a pus presiuni mari pe cartierele din zona Bay Area din San Francisco, acestea nefiind pregătite pentru influxul de zeci sau chiar sute de mii de lucrători, ajunși aici în ultimul deceniu. Prețurile chiriilor au explodat, iar timpii de navetă au crescut considerabil.

Companiile au răspuns la aceste probleme în diverse moduri. Autobuzele au fost echipate cu internet pentru angajații care petrec mult timp pe drum, iar Facebook a oferit prime de 10.000 de dolari celor care se mută mai aproape de sediu. Astfel de soluții n-au rezolvat însă problemele, iar Facebook are o nouă propunere.

Aceștia vor să investească în Menlo Park, un oraș aflat la aproximativ 72km sud de San Francisco. Aici, compania vrea să construiască un ”sat” care să aibă și o suprafață de peste 150.000 de metri pătrați de birouri și spații de retail.

Cele 1500 de locuințe vor fi disponibile și altor persoane, nu doar angajaților, iar 15% dintre case vor fi oferite la prețuri sub cel al pieței, scrie theguardian.com. Compania se așteaptă ca întregul proces să dureze aproximativ doi ani.

Primarul din Menlo Park și-a expus îngrijorările legate de trafic, urmând ca departamentul de planificare teritorială a orașului să studieze problema. Cu toate acestea, primarul declară că planurile Facebook sunt în concordanță cu planurile pe termen lung ale orașului, scrie india

Și Alphabet, compania-mamă a Google, a abordat problema într-un mod similar, cumpărând 300 de apartamente modulare pentru a găzdui, pe termen scurt, angajați.