Din cauza Face ID, nu vei putea împărtăși un iPhone X cu familia și prietenii

Din cauza Face ID, nu vei putea împărtăși un iPhone X cu familia și prietenii

Face ID pare să fie o soluție de autentificare foarte eficientă, dar vine cu o limitare importantă comparativ cu Touch ID. Aceea are legătură cu numărul de fețe pe care le poți înregistra în telefon.

Touch ID este tehnologia utilizată de Apple pentru autentificarea prin amprentă. Pe orice iPhone sau iPad compatibil, acea tehnologie îți permite înregistrarea unui număr de cinci amprente diferite. Asta înseamnă, că este foarte ușor să-ți înregistrezi ție două degete în telefon, la care adaugi amprenta soției, a unui copil și, de ce nu, a celui mai bun prieten. Astfel, dacă te afli într-o situație în care ești nevoit să-ți partajezi telefonul, nu trebuie să îl deblochezi tu de fiecare dată.

Pe de altă parte, se pare că același scenariu nu este posibil în cazul posesorilor de iPhone X. Doar fața ta deblochează telefonul și nu ai ce să faci în legătură cu asta. Este imposibil să înregistrezi amprenta facială a două persoane într-un singur smartphone Apple de ultimă generație, cel puțin momentan. Aparent, printr-o actualizarea ulterioară de software, limitarea va fi eliminată, dar momentan, aceasta este realitatea.

Din fericire, există totuși câteva soluții dacă vrei să-ți dat telefonul unei alte persoane. Prima dintre ele implică deblocarea manuală cu fața ta de fiecare dată când telefonul intră în stand by. E bine de știut că nu funcționează decât dacă ai ochii deschiși, deci nu poate să vină cineva la tine când dormi și să-ți deblocheze aparatul.

După cum s-a putut vedea și în prezentarea lui Craig Frederighi de pe scena din Cupertino, există și va exista întotdeauna opțiunea introducerii codului de securitate. Dacă Face ID va funcționa însă foarte bine și nu-l vei tasta foarte des, s-ar putea totuși să-l uiți sau să nu-ți fie foarte confortabil să-l partajezi cu altcineva. Rămâne să vedem dacă vor mai exista și alte soluții până la lansarea efectivă a iPhone X din noiembrie.

Citește și: