Dacă ești inteligent, ai mai multe șanse să pici examenul de permis

Dacă ești inteligent, ai mai multe șanse să pici examenul de permis

Examenul de permis este întotdeauna o provocare, dar dacă ești mai inteligent, ai mai multe șanse să îl pici.

O asemenea afirmație pare foarte contraintuitivă, dar este rezultatul unui nou studiu efectuat în Marea Britanie. Cercetarea a fost efectuată de Privilege DriveXpert și a avut ca subiecți 1.564 de oameni cu permis de conducere, din Regat.

Se pare că există o legătură între calificările unui conducător auto, IQ-ul său, statutul profesional și șansele acestuia de a trece examenul de permis din prima încercare.  În plus, cu cât te descurci mai bine la examenele de la liceu sau de la facultate, cu atât mai rău te vei descurca atunci când vine vorba de permis.

Cercetătorii au descoperit că 59% din șoferii fără calificări trec testul L de prima dată, având nevoie, în medie, de 1,7 încercări pentru a obține permisul. 50% din cei care au certificarea GCSE sau un echivalent trec de prima oară examenul de permis, având nevoie de 1,8 încercări, în medie.

Cei care au terminat o facultate trec examenul din prima în doar 48% din situații, în timp ce doar 47% din cei care au studii post-licență sau care lucrează ca manageri de companii trec din prima încercare examenul.  Patronii de afaceri trec acest examen din prima în doar 39% din situații

De asemenea, se pare că și domeniul pe care îl studiezi are o influență asupra rezultatelor de la examen. Cei care studiază în domenii umaniste au nevoie de doar 1,9 încercări, în medie, în vreme ce persoanele care studiază în domeniul științelor sau al matematicilor au nevoie de 2,3 încercări, în medie. Astfel, cercetătorii subliniază că există o legături între succesul academic sau profesional și probabilitatea de a trece examenul de permis din prima, arată theindependent.co.uk.

Etichete: