Eve Online te ajută să descoperi exoplanete adevărate in-game

Eve Online este unul dintre cele mai populare simulatoare spațiale, iar noua versiune facilitează descoperirea de exoplanete adevărate ca parte dintr-un proiect internațional.

Discutăm deja de câțiva ani de exoplanete care, în condiții ideale, ar putea găzdui viață. Din păcate, procesul de analiză a informațiilor colectate de sateliții din spațiu este foarte lent, având în vedere că există doar câteva organizații internaționale care se ocupă de acest proces. Pentru a eficientiza un pic sistemul, echipa de dezvoltatori din spatele Eve Online a lansat un proiect intitulat Project Discovery.

Anunțat la începutul acestui an, Project Discovery se reflectă într-un mini-joculeț accesibil in-game care facilitează descoperirea de exo-planete adevărate de către jucători. Pentru ca acest lucru să fie posibil, creatorii Eve au introdus în joc o bază de date cu informații adevărate colectate de observatorul spațial CoRoT. În funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție, cu propria navă spațială poți analiza corpurile astrale cu scopul de a identifica exoplanete. O sesizare este luată în considerare în momentul în care suficient de mulți jucători ajung la aceeași concluzie. În acel moment, informația cu pricina este pasată cercetătorilor de la Universitatea din Geneva pentru o analiză suplimentară.

Proiectul Project Discovery a fost realizat în parteneriat cu MMOS – Massively Multiplayer Online Science, Reykjavik University și cu profesorul Michel Mayos de la Universitatea din Geneva. Ca idee, creatorii Eve Online au mai fost implicați în trecut în proiecte științifice la scară largă, după ce în 2015 au colaborat cu Human Protein Atlas pentru a facilita analizarea unor imagini de către jucători. Diferență majoră constă în faptul că, de această dată, Project Discovery este mai apropiat ca scop și substanță de povestea jocului.

Pentru mai multe informații despre proiect și pentru a afla toate detaliile legate de procesul de participare, este suficient să accesezi acest link de pe site-ul Eve Online.

12:30 14.07.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video