Dacia se adaptează pieței și vrea să producă mașini electrice

Dacia se adaptează pieței și vrea să producă mașini electrice

Popularitatea mașinilor electrice este în creștere, chiar dacă acestea sunt abia la început de drum, iar Dacia vrea să intre pe acest făgaș și să producă automobile care nu poluează.

Întreaga industrie se pregătește pentru această schimbare către mașini electrice și observăm că din ce în ce mai mulți producători mizează pe automobile hibride sau propulsate în întregime de curent electric. Lucrurile sunt încă la început și piața încă se bazează pe combustibilii fosili, dar pare că există și o accelerare a progreselor făcute de companii în această direcție.

Firește, decizia Dacia de a se reorienta către mașinile electrice nu este una de sine stătătoare. Informația a venit de la Hakim Boutehra, director comercial al grupului Renault România, iar acesta a menționat anul 2040 ca punct de referință. Acesta nu este ales întâmplător în cadrul declarației, deoarece în urmă cu puțin timp, Franța a luat decizia de a interzice complet mașinile propulsate de combustibili fosili până în acel an.

Ministrul mediului din Franța, Nicholas Hulot, a anunțat în data de 6 iulie că toate mașinile pe bază de benzină și motorină vor fi interzise până în anul 2040. Odată cu acest anunț, acesta a adus la cunoștință o serie de măsuri care urmează să fie implementate și care sunt parte a planului prezidențial al lui Emmanuel Macron de a face Franța o țară neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon, până în 2050.

Franța nu este singura țară care își propune să interzică mașinile pe benzină și motorină. Olanda și Norvegia au susținut că vor să elimine vehiculele pe bază de benzină și motorină până în 2025, iar Germania și India au anunțat un plan similar care are ca termen limită anul 2030.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: