08 feb. 2017 | 11:45

Ai fi surprins ce cuvinte noi intră în dicționar în 2017

ENTERTAINMENT
Ai fi surprins ce cuvinte noi intră în dicționar în 2017

Americanii sunt foarte flexibili din punctul de vedere al limbii engleze, din acest motiv adaugă în mod regulat noi cuvinte în dicționar.

Limba pe care o vorbim este într-o continuă dezvoltare. Evoluția tehnologică și descoperirile din domenii precum medicină, chimie sau inginerie se reflectă deseori în cuvinte noi. Unele sunt rezultatele unor combinații de cuvinte existente, altele sunt asocieri de litere complet noi. Un lucru este însă sigur, noi cuvinte trebuie să câștige o adopție destul de largă înainte să fie publicate în dicționar. Când vine vorba de abrevieri, de exemplu, s-ar putea să le știți sau să le folosiți pe cele mai multe dintre ele înainte fie incluse în dicționarul limbii engleze.

O dată pe an, cei de la Merriam Webster lansează o ediție actualizată a dicționarului limbii engleze. Având în vedere că respectiva autoritate în domeniul lingvistic are sediul în Massachusetts, SUA, putem considera că este vorba de engleza americană, nu engleza britanică. Trecând însă peste detaliile de fond, pe site-ul Merriam Webster au fost publicate cele aproximativ 1000 de cuvinte noi ce își vor face simțită prezența în in ediția de anul acesta a dicționarului.

Cum era de așteptat, cele mai multe cuvinte introduse în acest an sunt desprinse din domenii precum tehnologie, medicină, știință, cultură populară, sport și nu numai. Multe sunt abrevieri pe care le-ați văzut deja utilizate la știri sau în diverse seriale. Altele fac referire la activitatea de a viziona seriale în sesiuni îndelungate – binge-watch.

Botnet, referința la o rețea de dispozitive conectate la internet pentru un atac orchestrat de hackeri de tip DDOS a fost de asemenea introdusă în dicționar. FLOTUS, prima doamnă a SUA și SCOTUS, curtea supremă de justiție a SUA sunt alte elemente noi în Merrriam Webster`s Dictionary. La fel de interesante sunt Seussian și prospagnosia. Primul implică referințe la scrierile lui Dr. Seuss, iar al doilea este un termen tehnic ce definește inabilitatea de a recunoaște fețe umane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele