Cum va arăta cel mai mare poligon de testare a mașinilor autonome. E cât un oraș

Cum va arăta cel mai mare poligon de testare a mașinilor autonome. E cât un oraș

Odată cu revoluția mașinilor autonome din ce în ce mai mulți giganți tech vor să țină pasul și să nu riște să piardă acest tren. Însă nu se pot realiza prea multe, de fapt, fără implicarea guvernului. Astfel că în Coreea de Sud urmează să ”răsară” cel mai mare poligon de testare din lume pentru autoturismele autonome, planurile fiind aprobate și ștampilate de guvern.

Poligonul va avea dimensiunile unui oraș mic și va fi folosit de firme precum Samsung, SK Telecom sau Naver, precum și de constructori auto sud-coreeni consacrați, de exemplu Kia sau Hyundai. Asta ne arată dorința Coreei de Sud de a se poziționa pe un loc fruntaș în ceea ce privește dezvoltarea de mașini autonome. Nu mai puțin de 9,7 milioane de dolari urmează să fie investiți de către guvernul sud-corean în acest proiect.

Veștile bune vin pe fondul acceptului primit de Samsung pe 1 mai din partea autorităților sud-coreene să testeze echipamente autonome de condus. Este cunoscut interesul gigantului asiatic pentru o gamă cât mai largă de produse software și hardware. Mașina Samsung de test va fi un Hyundai modificat.

Noul poligon de testare se va numi K-City și va fi de două ori mai mare decât actualul lider în top, circuitul din cadrul facultății Ann Arbor din Michigan. Însă această situație s-ar putea să nu dureze prea mult, autoritățile americane având în vedere construirea unuia și mai mare, tot în Michigan, pe terenul unei foste fabrici care producea bombardiere B 24 în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, notează The Verge.

k city poligon testare

Astfel, Coreea de Sud urmărește să se stabilească ca lider pe piața mașinilor autonome, urmărind să joace de la egal la egal cu Statele Unite ale Americii, care țin capul de afiș al noii tehnologii prin Uber sau Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI