17 ian. 2017 | 15:21

Cum și-au ales numele unele dintre cele mai celebre companii din lume

ACTUALITATE
Cum și-au ales numele unele dintre cele mai celebre companii din lume

Numele unei companii este probabil la fel de important precum activitatea acesteia; dacă vrei să fii cunoscut, ai nevoie de un nume răsunător și ușor de reținut, arată stiridinlume.ro.

Unele nume au semnificație personală, în timp ce altele pot avea simbolistică mitologică. Există și termeni de argou împrumutați în numele unei companii, dar și acronime inventive.

Amazon – Feji Bezos, cel ce a pus bazele companiei, a ținut în mod special ca numele să înceapă cu litera„A”. Astfel, acesta a preluat numele celui mai mare fluviu din lume, pentru cea mai mare afacere de-a sa.

Canon – Inițial, numele companiei celebre pentru producția de echipamente foto era „Kwanon”, numele unui zeu buddhist. În 1935, compania a devenit Canon, pentru a se adresa unui public mai larg.

IKEA – Acesta este un acronim format din patru inițiale, două ale numelui fondatorului, Ingvar Kamprad combinate cu inițiala fermei unde a lucrat acesta, Elmtaryd, şi inițiala orașului în care acesta a crescut, Agunnaryd.

Lego – Reprezintă o combinație de litere din sintagma daneză ”leg godt”, ce se traduce prin ”joacă bine”.

Oracle – Numele a reprezentat numele de cod al unui proiect CIA la care lucrau co-fondatorii viitoarei companii, Larry Ellison și Bob Oats. Proiectul reprezenta o bază de date menită să răspundă la orice întrebare.

Pepsi – Inițial, sucul se numea „Brad’s Drink” în onoarea creatorului său, Caleb Bradham. În 1898, a devenit Pepsi-Cola, datorită cuvântului „dyspepsia”, ce înseamnă indigestie, care voia să reprezinte credința fondatorului, cum că băutura ajută la digestie.

Skype – Numele original „Sky Peer-to-peer” a fost redus la „Skyper”, iar ulterior, creatorii au renunțat și  la „r”-ul de la sfârșit.

Sony – Provine de la termenul din limba latină ”sonus”, ce înseamnă sunet, dar care a fost folosit şi ca termen argou, de către tinerii din Japonia anilor ’50: cuvântul desemna un tânăr deștept și prezentabil.

Yahoo – Reprezintă un acronim pentru „Yet Another Hierarchical Officious Oracle”-Încă un oracol servil ierarhic– dar se referă şi la specia imaginară găsită în cartea „Călătoriile lui Gulliver” a lui Jonathan Swift.

Blackberry – Numele a fost ales în 1999, datorită tastelor telefonului, ce semănau cu boabele unei mure.

Google – Gigantul internetului și-a luat numele de la termenul matematic „googol”, ce reprezintă cifra 1 urmată de 100 de zerouri (1 googol =10 la puterea 100).