Cum schimbi culorile la Facebook Messenger cu unele ciudate, inclusiv negru

Cum schimbi culorile la Facebook Messenger cu unele ciudate, inclusiv negru

Nu este greu să înveți cum schimbi culorile la Messenger, dar s-ar putea să ai dificultăți dacă optezi pentru o nuanță mai ciudată sau negru.

Am fost din totdeauna de părere că textul alb pe fond negru are un farmec aparte, iar dacă folosiți PC-ul pe timp de noapte sau în condiții de lumină redusă, această combinație este chiar recomandabilă. Pornind de la preferințele cromatice ale utilizatorilor, multe dintre aplicațiile pe care le folosim suportă teme sau includ posibilitatea schimbării culorii predominante. O soluție similară a fost introdusă de ceva timp și în Facebook Messenger. Din păcate, cele 15 variante sunt departe de a mulțumi toate gusturile. Dacă vrei însă să știi cum schimbi culorile la Messenger cu unele mai ciudate, inclusiv negru, există o soluție.

Ar fi fost ideal ca cei de la Facebook să fie un pic mai generoși în privința culorilor pe care le putem vedea în diverse colțuri ale interfeței Messenger. După mult timp însă, singura dovadă de flexibilitate arătată de compania americană a constat în posibilitatea schimbării culorilor bulei de dialog. Atunci au fost introduse 15 culori din care poți alege și pe care le găsești în captura de ecran de mai jos. Merită reținut că pentru fiecare fereastră de dialog poți alege o culoare diferită și că, odată schimbată, acea culoare se propagă automat în Messenger pentru PC, Mac, iPhone, Android și orice altă platformă. Nu contează artificiul la care apelezi pentru definirea acelei culori, partenerul de dialog o va folosi și el automat. Cum schimbi culorile la Messenger

Dacă te-ai întrebat vreodată cum schimbi culorile la Messenger dincolo de cele 15 variante implicite, răspunsul este cât se poate de simplu și constă într-o extensie de Chrome sau aplicație de Android. Pentru acest articol, am experimentat extensia de Chrome, dar sistemul este foarte similar și în aplicația de mobil. Ambele poartă numele mauf – Custom Colors for Facebook Messenger. Pentru Android puteți descărca progrămelul cu pricina de la această adresă de Google Play.  Pentru Chrome, extensia poate fi descărcată din Chrome WebStore.  Informații referitoare la o iminentă versiune pentru iPhone găsiți pe mauf.me.

După instalare, aparent nu s-a întâmplat nimic. Există însă o diferență semnificativă pe care o veți sesiza după ce intrați pe www.messenger.com. Merită reținut că deși culoarea modificată se va propaga și într-o fereastră de dialog de pe Facebook.com, numărul mai mare de culori adăugate prin Mauf se găsește doar pe Messenger.com.

Schimbare efectivă a culorilor se face după ce ai ales o persoană din lista de prieteni cu care să porți o conversație. În partea dreaptă a ferestrei de dialog există o serie de butoane. Dintre ele ne interesează Change Color. Imediat după ce ai făcut click pe acel buton, vei vedea întregul spectru de culori sub culorile implicite ale celor de la Facebook. Alege una dintre ele, schimbă tonul de culoare din partea dreaptă, iar dacă ești mulțumit, apasă pe Set Color.

Din acel moment, mesajele scrise de tine vor avea culoarea aleasă anterior. Pentru ceilalți participanți la dialog, mesajele tale vor figura ca fiind gri, dar ale lor, pe ecranul propriilor dispozitive, vor figura cu aceeași culoare aleasă de tine. Este suficient ca o singură persoană dintr-un grup să aibă Mauf pe PC sau mobil, iar modificările de culoare le vor vedea toți.culori messenger mauf spectru