Cum pui restricții pe conținutul de pe Netflix pentru copii

Cum pui restricții pe conținutul de pe Netflix pentru copii
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
18:17 08.12.2017

Când vine vorba de filme și seriale, multe dintre ele nu sunt pentru copii mici, de aceea ar fi bine să înveți cum pui restricții pe conținutul de pe Netflix pentru copii.

Există surprinzător de mult conținut pe Netflix. De la mii de filme până la sute de seriale, show-uri de stand-up comedy și câteva concerte. La toate, ai acces cu un abonament lunar pe care îl poți anula în fiecare moment. În plus, cel mai popular serviciu de streaming din lume este accesibil pe orice dispozitiv. Asta înseamnă că îți poți începe un serial pe TV și-l poți termina pe smartphone sau tabletă când mergi cu trenul.

Cel mai mare avantaj al Netflix este faptul că îți poți partaja contul cu unul sau doi prieteni, în funcție de abonamentul pe care l-ai achiziționat. Prin prisma faptului că îți poți defini profile in-app, fiecare dintre cei care utilizează același cont, au parte de propriile recomandări, propriul istoric de vizionări și nu nu numai. Aceeași funcționalitate este benefică în cazul în care ai un copil în familie sau un adolescent pe care vrei să-l lași să se bucure de Netflix nesupravegheat.

În acel context, este bine de știut că, în doar câțiva pași simpli, poți afla cum pui restricții pe conținutul de pe Netflix pentru copii. Nu contează dacă ai copii până la 7 ani care se descurcă să folosească o telecomandă sau adolescenți până la 16 ani. Pentru fiecare categorie de vârstă poți impune limitări.

În acest scop, autentifică-te pe Netflix.com folosind numele de utilizator și parola ta de pe un laptop sau desktop. În browser, alege unul dintre profilurile tale și fă click în dreapta sus pe poza de profil. Dintre opțiunile disponibile, alege Account sau Cont. În noua fereastră, fă click pe Parental Controls sau Control Parental. Tastează parola, apăsă pe Continue și optează pentru Creare PIN. Introdu un pin de 4 cifre și definește o limită de vârstă, de genul 13+ (Adolescenți). Din momentul în care ai apăsat pe Save, orice film care are un rating mai mare de 13 ani nu va putea fi redat pe nici un dispozitiv pe care ești autentificat cu contul de Netflix fără să tastezi codul Pin. Nu contează dacă ai mai multe profile pe cont. Utilizatorul oricăruia dintre ele trebuie să tasteze PIN-ul pentru a vedea filme pentru copii mai mari de 13 ani și adulți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI