Cum să nu mori de cald când intri în mașină, vara, pe caniculă

Cum să nu mori de cald când intri în mașină, vara, pe caniculă

Una dintre cele mai mari probleme pe care posesorii de mașini le au vara este căldura acumulată în autoturism, după ce l-au lăsat în soare o zi întreagă. Aerul este irespirabil iar ei nu știu ce să mai facă ca să o poată răci. Din fericire, există câteva metode prin care se poate evacua rapid aerul cald ca să se poată reveni la o temperatură normală în habitaclu.

Parasolarul

Cea mai bună metodă prin care te poți asigura că scapi rapid de căldura insuportabilă din mașină este chiar prevenirea acesteia. Și cum poți să faci asta mai bine decât printr-un clasic parasolar? Chiar dacă o să spui că e o soluție bătrânească, parasolarul trebuie să devină cel mai un prieten al tău pe timpul verii. Acesta va reflecta razele solare care mângâie parbrizul, astfel că valul de căldură pe care îl vei resimți va fi unul considerabil mai mic.

Folosirea inteligentă a Aerului Condiționat

În 2017, aproape toată lumea deține un autoturism dotat cu aer condiționat. Însă cei mai mulți dintre noi suntem tentați, atunci când ne urcăm în mașină și dăm peste zăpușeală, să îi dăm drumul la maximum. Nimic mai greșit. Aerul nu se răcește instant, având nevoie de câteva minute pentru a ajunge la o temperatură acceptabilă. Astfel că cel mai inteligent lucru pe care îl poți face este să-l setezi pe treapta cea mai joasă și să lași în funcțiune doar gurile de ventilație apropiate de podea, adică cele de picioare, notează Cnet.com. Aerul cald este cel mai rapid evacuat în sus, iar asta se poate face cel mai bine dacă cel rece îl impinge, de dedesubt, afară din mașină.

Telecomanda de închidere centralizată

Atât mașinile noi, cât și cele mai vechi dar mai bine dotate, au pe telecomandă funcția de închidere centralizată. Dacă toate cele patru geamuri laterale sunt acționate electric, este posibil ca autoturismul tău să aibă o opțiune despre care multă lume nu știe. Data viitoare când deschizi mașina, ține apăsat timp de 20 de secunde butonul aferent de pe telecomandă. Vei fi surprins atunci când vei vedea că toate geamurile mașinii se vor deschide automat, iar ventilarea căldurii se va face mult mai rapid. Același procedeu funcționează și în sens invers, atunci când vrei să închizi geamurile.

Citește și: