05 feb. 2017 | 15:00

Cum găsești orice fișier pe internet pentru o descărcare rapidă și eficientă

ACTUALITATE
Cum găsești orice fișier pe internet pentru o descărcare rapidă și eficientă

Ca orice alt internaut, folosești Google de foarte mulți ani, dar nu știi foarte bine cum găsești orice fișier dacă vrei să descarci ceva rapid de pe internet.

Descărcarea de conținut fără drepturi de autor de pe internet este responsabilitatea celui care face respectivul gest. Fiecare soluție de a găsi fișiere pe internet și de a le descărca cu ajutorul diverselor tehnologii disponibile poate fi folosită pentru a face piraterie sau nu. Protocolul Bittorent a devenit asociat cu pirateria într-un mod intrinsec. Este aproape irelevant că se pot face multe alte lucruri cu el.

Trecând însă peste acest detalii de context, utilitatea unui nou serviciu online pe care l-am descoperit în urmă cu ceva timp mi se pare că nu trebuie neglijată. Intitulat FileChef, acesta este un site pe care îl poți folosi în situația în care vrei să știi cum găsești orice fișier pe internet. Fără să mai treci prin 20 de pagini web și 5 butoane marcate cu download care, de fapt, deschid alte pagini de internet, filechef.com oferă o soluție simplă la o problemă complicată.

O căutare pe Google se poate realiza folosind o varietate foarte mare de parametri. Cel mai simplu exemplu este folosirea ghilimelelor atunci când vreți ca anumite cuvinte să fie identificate în fiecare dintre rezultatele la căutare. FileChef automatizează sistemul respectivelor filtre pentru a găsi un link direct prin intermediul Google pentru fișierele dorite. Din acest motiv, rezultatele la căutare nu par să fie similare cu cele pe care le vedeți de obicei pe Google. În mare parte, sunt link-uri de pe servere FTP sau de pe diverse site-uri optimizate pentru download direct. Practic, dacă ești în căutarea unui unui anumit program sau al unei imagini cu Windows 7 pentru care ai deja licența, FileChef se va asigura că printre rezultate vei găsi doar fișiere de instalare, cu extensia ZIP, EXE, ISO și nu numai.

Din momentul în care ai aflat cum găsești orice pe internet, ar fi ideal să folosești acest set de cunoștințe într-o manieră etică, dacă se poate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele