Muzică on-demand: Cum să folosești Spotify din România legal și ușor

Muzică on-demand: Cum să folosești Spotify din România legal și ușor
12:34 15.05.2017

Am scris acum ceva vreme un articol despre principalele servicii de muzică on-demand pe care le putem accesa fără probleme din România. În acest articol vei învăța cum să folosești Spotify din România. Chiar dacă el nu este prezent pe piața locală, îl poți totuși alege, dacă vrei cu adevărat, însă este ceva mai complicat.

Cunoscutul serviciu de muzică lansat de startup-ul norvegian cu același nume, este disponibil în peste 60 de țări și se bucură de mai mult de 50 de milioane de utilizatori plătitori. Numărul de melodii incluse în serviciul de muzică on-demand depășește 30 de milioane.

Muzică on-demand: Cum folosești Spotify din România

Pentru a putea folosi Spotify în România vom avea nevoie de un program de VPN (Virtual Private Network). Acesta este o unealtă care va trasforma IP-ul tău, făcându-l să pară că provine din altă țară. Pe scurt, atunci când le vei accesa, serverele Spotify te vor identifica ca fiind din SUA, de exemplu. Însă e greu să găsești un VPN bun și care să nu coste. Noi vom merge pe mâna Tunnel Bear, pe care îl poți downloada de aici. Vei avea 500 de MB gratis pe care să îi poți folosi ”deghizat”, ceea ce este mai mult decât suficient pentru ce vom avea noi nevoie. De asemenea, Tunnel Bear are și variantă de aplicație mobilă. Dacă nu ești decis ce serviciu VPN să folosești, sau dacă ai nevoie de mai multă documentare, îți recomand acest articol.

muzica on-demand tunnel bear

Primul pas pentru a folosi Spotify din România este chiar să intri pe site-ul Spotify și să îți downloadezi clientul pentru PC. Apoi, tot pe site, va trebui să îți creezi un cont. Totul e simplu până acum. După crearea contului, va trebui să selectezi țara din care vei folosi serviciul. Evident, România nu va fi pe listă, iar noi recomandăm să selectezi Statele Unite.

După ce ți-ai creat contul și ai downloadat clientul în PC, va trebui să te loghezi. Varianta de Spotify pe care o vei folosi implicit, va fi cea gratuită. Chiar dacă nu costă bani, aceasta are totuși o restricție. Nu vei avea voie să accesezi serviciul de muzică on-demand din afara teritoriului țării aferente contului tău pentru mai mult de două săptămâni. Adică Spotify va trebui accesat din SUA cel puțin odată la 14 zile. Cum biletele pentru zborurile transatlantice sunt destul de scumpe, aici va interveni programul de VPN, respectiv Tunnel Bear.

muzica on-demand spotify romania

Ce va trebui tu să faci este să activezi VPN-ul, având grijă să selectezi opțiunea de Statele Unite. Odată conectat, te vei loga cu datele tale de acces în programul Spotify instalat. Din acest moment nu vei mai avea nevoie să te loghezi zilnic cu VPN, va trebui totuși să faci asta odată la 14 zile dacă vrei să folosești Spotify din România, pentru ca programul să recunoască țara de origine a contului tău. În cazul nostru, SUA. 

Muzică on-demand: Cum te abonezi la Spotify Premium din România

De acum ai Spotify instalat și operațional pe PC. Poți asculta muzică nelimitată, chiar și cu varianta Free. Însă poate vrei să ai acces la tot ce are de oferit serviciul de muzică on-demand. Dacă vei încerca să ”legi” cardul tău la cont, vei observa, de asemenea că nu se va putea, deoarece cardul tău bancar este, cel mai probabil, înregistrat în România, țară în care Spotify nu este disponibil. Dacă ai cumva vreun card străin, dintr-o țară eligibilă Spotify, îl vei putea folosi lejer pe acela. Însă în cazul în care nu ai această opțiune există totuși o soluție relativ simplă.

muzica on-demand spotify premium

Poate ești familiar cu site-urile de reduceri pentru cd-key-uri diverse pentru jocuri sau servicii on-demand, Kinguin.net și G2A.com. Ei bine, de acolo poți cumpăra coduri preplătite pentru Spotify. Însă prețul va varia în funcție de ofertele disponibile la momentul respectiv. Odată cumpărat, vei putea introduce codul aici. Pentru a fi sigur că va merge, recomandăm folosirea VPN-ului și pentru această operațiune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI