Cum descarci pagini web în Chrome pentru acces offline pe Android [VIDEO]

Cum descarci pagini web în Chrome pentru acces offline pe Android [VIDEO]

Pentru momentele în care rămâi fără internet pe mobil și ți-ai dori să citești câteva articole, ar fi bine să știi cum descarci pagini web în Chrome.

În ziua de azi, conectivitatea la internet pe mobile nu mai este o problemă atât de mare. Avem internet oriunde, iar vitezele obținute pe un smartphone decent cu o conexiune 4G pot fi considerate absurde în anumite orașe. În același timp, într-un drum de la București la Brașov, rămâi fără semnal la telefon în câteva zone foarte precise și, implicit, fără acces la internet. În plus, pe parcursul unei călătorii cu avionul, s-ar putea să te coste destul de mult să intri pe internet. Din motivele înșirate mai sus și numai, ar fi bine să știi cum descarci pagini web în Chrome.

Browserul celor de la Google este unul dintre cele mai populare, atât pe Mac-uri, cât și pe PC-urile cu Windows. Motivul principal din spatele acestei situații constă în actualizări regulate. Versiunea pentru mobile a Chrome este din ce în ce mai fiabilă și îți face viața mai ușoară pe iOS și Android. Momentan doar pe Android, Google Chrome a câștigat abilitatea de a salva pagini web pentru acces offline. Dacă rămâi fără internet, poți să citești în continuare un articol sau un set de știri, cu condiția să le fi descărcat în prealabil.

Dacă vrei să știi cum descarci pagini web în Chrome, primul pas este să cauți ceva pe Google. Indiferent dacă este vorba de numele unui site care te încântă sau știri pe un anumit subiect, în momentul în care ai rezultatele la căutare în fața ochilor, apasă prelungit pe unul dintre ele. Imediat vei avea opțiunea să descarci acel link. Poți repeta procedura de câte ori vrei în diferite sesiuni de navigare și după fiecare tap pentru descărcarea unui link, vei primi confirmare că a fost salvat.

Pentru a vedea toate linkurile salvate anterior, trebuie să faci un tap în dreapta sus pe cele trei punctulețe și să accesezi secțiunea Descărcări. Orice link deschis de aici va avea în bara de adresă cuvântul offline. Tot din descărcări, poți șterge linkurile descărcate anterior. Printr-un tap prelungit pe numele unui fișier salvat, îl selectezi și-l poți șterge printr-un tap în dreapta sus pe coșul de gunoi.

Citește și: