Cum alegi HDD-ul perfect, în funcție de nevoile de utilizare pe care le ai

Cum alegi HDD-ul perfect, în funcție de nevoile de utilizare pe care le ai

Hard discurile reprezintă de multă vreme cea mai fiabilă soluție de stocare a datelor, oferind capacități de stocare din ce în ce mai mari dar și viteze de lucru care țin pasul cu cele mai noi tehnologii de calcul, fiind de asemenea și layer-ul de bază al internetului prin susținerea volumului imens de date care se generează și se transfera zilnic pe Internet și în cloud.

Utilizatorii de internet: Facebook, Youtube, Twitter, Netflix, Instagram, email și alte aplicații, generează zilnic, în medie, 2.500 milioane de GB de date (*media ultimilor doi ani) cantitate care ar necesită peste un milion de hard discuri de 2TB pentru stocare, în fiecare zi! Nu există nici un dubiu că dispozitivele HDD sunt cele mai potrivite pentru această sarcină, neavând rival atunci când discutăm despre prețul per gigabyte-ul de informație și versatilitatea pe care o oferă.

Potențialul hard-discurilor devine tot mai mare odată cu o tendința de generare de conținut online sau offline aflată într-o continuă creștere. La cifrele menționate mai sus, includem datele unui utilizator obișnuit de PC sau gamer, producător de filme, companie de orice fel, developer de aplicații și lucrurile prind contur. Fie că folosim un computer personal de gaming, un dispozitiv de stocare NAS (Network Attached Storage) sau un sistem de supraveghere video – toate aceste situații implică utilizarea unui mediu de stocare suficient, fiabil și sigur. Data Age 2025, un studiu generat de IDC a ajuns la concluzia că până în anul 2025 volumul total de date la nivel global va depăși valoarea de 160 zettabytes (un trilion de gigabytes) – de 10 ori mai mult decât volumul generat doar în anul 2016.

Hard discurile Seagate oferă o paletă extinsă de aplicabilitate, pornind de la utilizatorii obișnuiți de PC în căutare de spațiu pentru informațiilor lor – seria Barracura; familiile și afacerile de orice fel care au nevoie de un centru comun pentru stocare datelor, fotografiilor, fișierelor de orice tip sau a altor informații în echipamente NAS – seria IronWolf; dar și celor care se simț mai în siguranță folosind sisteme de supraveghere video – seria SkyHawk.

HDD-uri ideale pentru NAS-uri: Seagate IronWolf

Discurile Ironwolf au fost create special pentru a adresă nevoia în creștere de spațiu de stocare atunci când se folosesc echipamente NAS, aceste HDD-uri fiind disponibile în două variante: Ironwolf – pentru utilizatorii casnici, IMM-uri și soluții SMB NAS, și Ironwolf Pro – destinate mediilor Enterprise NAS și comercial; cu capacități ce pornesc de la 1TB până la 10TB. Echipate cu tehnologii de ultima generație, Seriile Ironwolf dispun de facilități cum ar fi AgileArray ce asigură flexibilitate sistemului de stocare creat atunci când sunt necesare extinderea spațiului, creșterea numărului utilizatorilor sau a volumelor de date transferate.

Pentru dispozitivele NAS, Seagate a dezvoltat un sistem de prevenție, recuperare și protecție a datelor prin intermediul căruia se elimină riscul de a pierde informații prețioase fără a avea posibilitatea de a acționă atunci când se detectează o problemă. IronWolf Health Management face posibile toate aceste lucruri și a fost deja integrat pe echipamentele NAS produse de Synology și ASUSTOR. De asemenea, serviciul Seagate® Rescue Data Recovery (disponibil pentru modelele IronWolf Pro, pentru o perioadă de 2 ani și oferit gratuit) garantează recuperarea într-un mediu sigur a informațiilor care au fost deteriorate fără să implice un cost suplimentar din partea clientului.

Hard discuri pentru sisteme de supraveghere: Seagate SkyHawk

Seagate a creat în anul 2006 o nouă categorie de produse odată cu lansarea primului hard disc pentru echipamente de supraveghere, fiind singură companie care produce de mai bine de 10 ani discuri specializate pentru acest segment de piață-iar de atunci seria de produse a cunoscut un progres tehnologic de invidiat. Soluție de stocare dedicată sistemelor de supraveghere, modelele SkyHawk includ facilități ce asigură funcționarea impecabilă în fluxuri de lucru intensive 24/7, integrarea software-ului ImagePerfect fiind o facilitate care permite instalarea unui număr mai mare de camere video în sistem decât în mod obișnuit (până la 64 camere HD) și poate înregistra fără întrerupere, astfel încât utilizatorii să nu piardă nici un cadru din filmările efectuate.

SkyHawk poate înregistra până la 180TB de fișiere video într-un an, de trei ori mai mult decât un hard disc tradițional de PC, mulțumită optimizărilor incluse în firmware-ul produsului, iar cu funcția NVR-ready utilizatorii pot configura matrici RAID și redimensiona sistemul video extrem de simplu și rapid.

HDD-uri pentru amatorii de performanță: Seagate Barracuda și FireCuda

Când stocarea tradițională întâlnește tehnologiile solid-state iau naștere dispozitive care combină într-un mod inedit și totodată eficient două concepte aflate până de curând pe drumuri paralele. Seagate FireCuda este soluția ideală de upgrade pentru gamerii și utilizatorii care doresc să beneficieze de rapiditatea unui SSD fără să sacrifice spațiul de stocare, având la dispoziție în acest fel capacitatea masivă de stocare a unui HDD și vitezele de citire/scriere ale unui SSD.

Seagate Barracuda păstrează versatilitatea și siguranță oferită de un hard disc tradițional, însă aduce îmbunătățiri substanțiale la vitezele de scriere și citire, care se traduc într-o funcționare mai rapidă că computerului sau laptopului unde a fost instalat. Echipat cu memorie Intel® Optane, o clasă revoluționară de memorie non-volatilă, discurile Barracuda oferă o serie de avantaje extrem de atractive ajungând la performanțe similare cu cele ale unui SSD.

Iar pentru profesioniștii din orice domeniu, administratorii de servere de mici dimensiuni sau power-ușeri, Barracuda Pro aduce funcții din mediul enterprise la îndemână consumatorilor prin viteze de lucru ridicate și capacități de până la 10TB, toate acoperite de o garanție extinsă de cinci și doi ani Seagate Rescue Data Recovery service pentru lucru fără griji și recuperare de date gratuită, în caz de dezastru.

Într-o era complet digitalizată, existența hard discurilor reprezintă o funcție vitală nu doar pentru computere și industria de IT ci pentru întreagă lume, companii de transport, fabrici de orice fel, guverne, burse de valori sau grădinițe și școli. Fără soluții de stocare suficiențe, fiabile și performanțe, lumea s-ar opri în loc, măcar pentru un timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: