Cum alegi ce se întâmplă cu arhivele Zip pe Mac

Cum alegi ce se întâmplă cu arhivele Zip pe Mac

La fel ca în Windows, nu îți trebuie un program special să lucrezi cu arhive Zip pe Mac, dar este bine să știi cum îți alegi ce vrei să se întâmple cu ele.

Arhivele reprezintă niște fișiere prin intermediul cărora pot fi compresate unul sau mai multe documente. Există foarte multe tipuri de arhive, dar cel mai comun standard este Zip, apărut în urmă cu câteva decenii. Pentru a crea sau modifica astfel de arhive folosind o varietate foarte mare de parametri, aveți nevoie de un utilitar intitular WinZip. Dacă vreți doar să le dezarhivați conținutul, un dublu click pe ele este suficient.

Cel puțin când vine vorba de arhive Zip pe Mac, există un comportament implicit. Asta înseamnă că faceți dublu click pe o arhivă, iar conținutul acesteia este dezarhivat implicit în același director, iar arhiva este trimisă în Trash. Dacă vreți să modificați acest scenariu, trebuie să urmați câțiva pași.

Din Finder, accesați partiția voastră de sistem intitulată de cele mai multe ori Macintosh HD. Intrați în System – Library – CoreServices – Applications. Din lista de utilitare pe care le aveți în față, vă interesează Archive Utility. Acesta este instrumentul de sistem care se ocupă cu managementul fișierelor Zip pe Mac. Faceți click dreapta pe el și alegeți Show Package Contents. În noul director, accesați Contents – Resources și veți găsi un fișier intitulat Archives.prefPane. Faceți dublu click pe acel fișier și imediat se va deschide System Preferences cu un pop-up în partea de sus. Apăsați pe Install. Câteva momente mai târziu veți avea un nou buton în ultima secțiune din System Preferences intitulat Archives.

Ultimul pas este să accesați secțiunea Archives din System Preferences și să alegeți dacă arhivele se șterg automat după dezarhivare, dacă se deschide automat o fereastră Finder cu fișierele dezarhivate și dacă fișierele dezarhivate se pun în același director cu arhiva sau într-unul separat cu numele arhivei. Mai există câțiva parametri cu care puteți jongla, dar cei iterați mai sus sunt cei mai importanți.

Zip pe mac setari

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: