Cum vezi extensiile active din Chrome sau Firefox ca să le ștergi

Cum vezi extensiile active din Chrome sau Firefox ca să le ștergi

Funcționalitatea unui browser modern poate fi îmbunătățită cu ușurință. Uneori însă, ar fi bine să știi cum afli extensiile din Chrome sau Firefox pentru a le șterge.

Indiferent dacă folosești Google Chrome sau Mozilla Firefox, cele mai populare browsere din lume fac o treabă foarte bună în a-ți face viața online mai ușoară. În plus, funcționalitate lor poate fi sporită cu extensii gratuite care s-ar putea te încânte teribil. Unele dintre ele ajung chiar să creeze dependență.

Din păcate, aceleași extensii pot să-ți facă viața mai dificilă. Din experiența mea, nu toate ”se pupă” cu toate și, calitatea experienței tale de navigare ar putea fi afectată. Partea bună este că, în doar câțiva pași, ai putea elimina extensiile dăunătoare sau inutile. Pașii de mai jos merită urmați și în cazul în care simți că browserul îți face probleme după ce, în urmă cu câteva zile, se comporta exemplar. Nu de alta, dar există și posibilitatea să te trezești cu o extensie nedorită în browser care s-a instalat când ai încercat să închizi o reclamă pe un site malițios.end Cum verifici extensiile din Chrome sau Firefox copy

Dacă vrei să înveți cum afli extensiile din Chrome, primul pas este să faci click pe cele trei puncte din dreapta sus. Apeși pe More Tools și accesezi secțiunea Extensions. Imediat, ar trebui să întâmpini o listă mai mult sau mai puțin stufoasă, pe modelul celei de mai sus. Deci aici, poți activa sau dezactiva extensiile pe care nu le folosești bifând sau debifând Enabled. În cazul în care ești convins că nu vei mai avea niciodată nevoie de o anumită extensie, apasă pe coșul de gunoi din dreapta extensiei marcat cu mesajul Remove from Chrome.extensii firefox

Utilizatorii de Firefox trebuie să urmeze o procedură similară, doar că, în cazul lor, extensiile sunt intitulate Add-ons. Începi prin a face un click pe cele trei liniuțe în dreapta sus și apeși pe Add-ons sau Suplimente. Din noua fereastră, te interesează Extensii în meniul din stânga. Fiecare extensie din listă va avea două sau trei butoane în dreptul ei cu nume sugestive, Dezactivează și Elimină. Un buton suplimentar de preferințe poate fi util în cazul în care vrei să configurezi parametrii de funcționare a unui anumit Add-on.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: